
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso przyprawą Knorr i podsmaż. Zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będzie miękkie.

Krok 2
Kukurydzę i fasolę odcedź.

Krok 3
W malej ilości wody rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr. Dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Odcedzoną kukurydzę oraz fasolę duś do momentu, kiedy sos stanie się gęsty.

Krok 4
Dopraw chilli w proszku i solą do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz meksykański
Najczęściej używaną przyprawą w kuchni meksykańskiej jest papryczka chili. Jakiś czas temu zagościła też na polskich stołach. Meksykanie przepadają za ostrymi przyprawami i stosują je tak często, jak u nas używa się soli. Gulasz, dzięki któremu poczujesz prawdziwie gorące klimaty jest bardzo prosty do przyrządzenia. Świetnie sprawdza się szczególnie w chłodne wieczory, bo chili rozgrzewa organizm w mgnieniu oka. Przyprawione mięso gulaszowe podsmaż, a potem duś, aż będzie miękkie i sprężyste. Dodaj kukurydzę i czerwoną fasolę, a następnie sos, który podkreśli smak mięsa. Cierpliwie czekaj, aż sos zgęstnieje. Teraz nadszedł czas na głównego bohatera potrawy – chili. W zależności od tego, jak bardzo ostre lubisz dania, możesz dodać szczyptę tej przyprawy albo pół opakowania. Jeśli masz papryczki chilli w całości, możesz je drobno pokroić i wrzucić do garnka z gulaszem. Pamiętaj tylko, żeby wyjąć pestki, inaczej gulasz będzie nie do przełknięcia. Serwuj z pieczywem lub kukurydzianą tortillą.