
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso przyprawą Knorr i podsmaż. Zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będzie miękkie.

Krok 2
Kukurydzę i fasolę odcedź.

Krok 3
W malej ilości wody rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr. Dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Odcedzoną kukurydzę oraz fasolę duś do momentu, kiedy sos stanie się gęsty.

Krok 4
Dopraw chilli w proszku i solą do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz meksykański
Najczęściej używaną przyprawą w kuchni meksykańskiej jest papryczka chili. Jakiś czas temu zagościła też na polskich stołach. Meksykanie przepadają za ostrymi przyprawami i stosują je tak często, jak u nas używa się soli. Gulasz, dzięki któremu poczujesz prawdziwie gorące klimaty jest bardzo prosty do przyrządzenia. Świetnie sprawdza się szczególnie w chłodne wieczory, bo chili rozgrzewa organizm w mgnieniu oka. Przyprawione mięso gulaszowe podsmaż, a potem duś, aż będzie miękkie i sprężyste. Dodaj kukurydzę i czerwoną fasolę, a następnie sos, który podkreśli smak mięsa. Cierpliwie czekaj, aż sos zgęstnieje. Teraz nadszedł czas na głównego bohatera potrawy – chili. W zależności od tego, jak bardzo ostre lubisz dania, możesz dodać szczyptę tej przyprawy albo pół opakowania. Jeśli masz papryczki chilli w całości, możesz je drobno pokroić i wrzucić do garnka z gulaszem. Pamiętaj tylko, żeby wyjąć pestki, inaczej gulasz będzie nie do przełknięcia. Serwuj z pieczywem lub kukurydzianą tortillą.