
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso przyprawą Knorr i podsmaż. Zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będzie miękkie.

Krok 2
Kukurydzę i fasolę odcedź.

Krok 3
W malej ilości wody rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr. Dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Odcedzoną kukurydzę oraz fasolę duś do momentu, kiedy sos stanie się gęsty.

Krok 4
Dopraw chilli w proszku i solą do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz meksykański
Najczęściej używaną przyprawą w kuchni meksykańskiej jest papryczka chili. Jakiś czas temu zagościła też na polskich stołach. Meksykanie przepadają za ostrymi przyprawami i stosują je tak często, jak u nas używa się soli. Gulasz, dzięki któremu poczujesz prawdziwie gorące klimaty jest bardzo prosty do przyrządzenia. Świetnie sprawdza się szczególnie w chłodne wieczory, bo chili rozgrzewa organizm w mgnieniu oka. Przyprawione mięso gulaszowe podsmaż, a potem duś, aż będzie miękkie i sprężyste. Dodaj kukurydzę i czerwoną fasolę, a następnie sos, który podkreśli smak mięsa. Cierpliwie czekaj, aż sos zgęstnieje. Teraz nadszedł czas na głównego bohatera potrawy – chili. W zależności od tego, jak bardzo ostre lubisz dania, możesz dodać szczyptę tej przyprawy albo pół opakowania. Jeśli masz papryczki chilli w całości, możesz je drobno pokroić i wrzucić do garnka z gulaszem. Pamiętaj tylko, żeby wyjąć pestki, inaczej gulasz będzie nie do przełknięcia. Serwuj z pieczywem lub kukurydzianą tortillą.