
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski i podsmaż na gorącym oleju przez 10-15 minut. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i lekko oprósz mąką.

Krok 2
Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą, tak by przykryła mięso i dodaj bulionetkę Knorr.

Krok 3
Drobno pokrój cebule, marchew i surowe papryki. Dodaj do mięsa, po czym uduś, aby wszystko stało się miękkie.

Krok 4
Dodaj kukurydzę oraz fasolę i dopraw całość szczyptą bazylii, pieprzem. Na koniec posyp gulasz natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz
Gulasz z dużą ilością warzyw i soczystym mięsem drobiowym to propozycja na smaczne danie jednogarnkowe. Przygotowuje się go dość szybko i można urozmaicać lub zamieniać wchodzące w jego skład warzywa w zależności od tego, co akurat masz pod ręką. Kawałki kurczaka podsmaża się z przyprawami, a następnie zalewa bulionem i dusi z dodatkiem pokrojonych warzyw – marchewki, zielonej papryki i cebuli, a po jakimś czasie również kukurydzy z puszki i czerwonej fasoli. Całość przyprawia się bazylią i pieprzem oraz posypuje natką pietruszki. Potrawa dobrze komponuje się z kawałkiem chrupiącego pieczywa, ale możesz ją też serwować z ryżem, kaszą jaglaną bądź ziemniakami. Będzie świetnie smakować również z kluskami śląskimi lub kopytkami. Jest bardzo uniwersalna i serwowana z różnymi dodatkami sprawdzi się jako pyszny obiad, także w pracy, lub ciepła kolacja. Jeśli lubisz bardziej pikantne jedzenie, dodaj do gulaszu odrobinę chili, pieprz ziołowy lub czosnek. Sprawdź, jak przygotować to jednogarnkowe danie. Zapoznaj się przepisem.