Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
507 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

301 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w paski i podsmaż na gorącym oleju przez 10-15 minut. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i lekko oprósz mąką.

Gulasz  - Krok 1

Krok 2

Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą, tak by przykryła mięso i dodaj bulionetkę Knorr.

Gulasz  - Krok 2

Krok 3

Drobno pokrój cebule, marchew i surowe papryki. Dodaj do mięsa, po czym uduś, aby wszystko stało się miękkie.

Gulasz  - Krok 3

Krok 4

Dodaj kukurydzę oraz fasolę i dopraw całość szczyptą bazylii, pieprzem. Na koniec posyp gulasz natką pietruszki.

Gulasz  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz , 13.05.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz  Majchrzak

    mariusz Majchrzak , 11.05.2016

    super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Smakosz Potraw

    Smakosz Potraw , 09.05.2016

    Nie rozumiem po co te gotowce takie jak przyprawy knorr i bulionetka knorr. Nie umiecie samemu zrobic wywaru i odpowiednio doprawicz, czy też płacą Wam za reklamowanie knorra?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Gregorczyk

    Krystyna Gregorczyk , 08.05.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz Gulasz

Gulasz z dużą ilością warzyw i soczystym mięsem drobiowym to propozycja na smaczne danie jednogarnkowe. Przygotowuje się go dość szybko i można urozmaicać lub zamieniać wchodzące w jego skład warzywa w zależności od tego, co akurat masz pod ręką. Kawałki kurczaka podsmaża się z przyprawami, a następnie zalewa bulionem i dusi z dodatkiem pokrojonych warzyw – marchewki, zielonej papryki i cebuli, a po jakimś czasie również kukurydzy z puszki i czerwonej fasoli. Całość przyprawia się bazylią i pieprzem oraz posypuje natką pietruszki. Potrawa dobrze komponuje się z kawałkiem chrupiącego pieczywa, ale możesz ją też serwować z ryżem, kaszą jaglaną bądź ziemniakami. Będzie świetnie smakować również z kluskami śląskimi lub kopytkami. Jest bardzo uniwersalna i serwowana z różnymi dodatkami sprawdzi się jako pyszny obiad, także w pracy, lub ciepła kolacja. Jeśli lubisz bardziej pikantne jedzenie, dodaj do gulaszu odrobinę chili, pieprz ziołowy lub czosnek. Sprawdź, jak przygotować to jednogarnkowe danie. Zapoznaj się przepisem.