• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Risotto
Risotto
Risotto z grzybami (kurki, prawdziwki, maślaki) i kurczakiem
Risotto z grzybami (kurki, prawdziwki, maślaki) i kurczakiem
Risotto z kurczakiem i groszkiem
Risotto z kurczakiem i groszkiem
Risotto z kurczakiem i grzybami
Risotto z kurczakiem i grzybami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Jednogarnkowe
  • Risotto
  • Kolorowe risotto z kurczakiem

Kolorowe risotto z kurczakiem

Autor: przepisy.pl
Kolorowe risotto z kurczakiem
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
156
Oceń przepis jako pierwszy
1607
10
WYDRUKUJ
4663 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
5524 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • filety z piersi kurczaka
    200 g
  • gotowa mrożona mieszanka warzywna (np. z papryką lub cukinią)
    400 g
  • Bulionetka drobiowa Knorr
    1 szt.
  • Przyprawa do kurczaka Knorr
  • biała cebula
    1 szt.
  • ryż arborio
    200 g
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
  • starty żółty ser
    3 łyżki
  • śmietana
    4 łyżki
  • oliwa
    1 łyżka
  • masło
    20 g
  • woda
    550 ml
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kolorowe risotto z kurczakiem – krok 1
    Krok 1
    Cebulę drobno pokrój i podsmaż ją w szerokim rondlu na rozgrzanej oliwie wraz z surowym ryżem, przez 1 minutę.
  • Kolorowe risotto z kurczakiem – krok 2
    Krok 2
    Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i obsmaż na patelni.
  • Kolorowe risotto z kurczakiem – krok 3
    Krok 3
    Do podsmażonego ryżu wlej 300 mililitrów wody oraz jedną bulionetkę Knorr. Duś całość około 12 minut.
  • Kolorowe risotto z kurczakiem – krok 4
    Krok 4
    Następnie dodaj mieszankę warzyw, kurczaka, zioła prowansalskie oraz 250 mililitrów wody i duś kolejne 6 minut.
  • Kolorowe risotto z kurczakiem – krok 5
    Krok 5
    Pod koniec duszenia dodaj starty żółty ser, śmietanę oraz masło. Energicznie mieszaj i odstaw z ognia na kilka minut. Natychmiast podawaj.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
co zjeść na kolacjedania z piersi kurczakaobiad z cukiniądania z ryżu na obiadWARZYWAmięsoDANIA Z RYŻEMDANIA Z MIĘSEMŚmietanadróbKUCHNIA WŁOSKASer żółtyRYŻRYŻ Z WARZYWAMIobiadRYŻ Z KURCZAKIEMRYŻ Z KURCZAKIEMSZYBKIE DANIArisotto_karnawałCO ZJEŚĆ NA KOLACJESZYBKI OBIADOBIAD Z RYŻEMDUSZENIEulubione daniaFRISCOpomysł na obiad
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulionetka drobiowa KnorrREKLAMABulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulionetka drobiowa KnorrREKLAMABulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (10)
avatar
Renata AbramczukOdpowiedz2.12.2019
super potrawa szybka,smaczna polecam
avatar
Michal BrzyOdpowiedz10.10.2019
nie mogłem znaleźć ryżu Arborio, kupiłem "okrągły" też wyszło bardzo dobre. (Nastepnym razem zacznę od smażenia kurczaka a później zajmę się resztą)
Katarzyna Popławska PopławskaOdpowiedz10.05.2019
Przepyszne! Ja dodałam jeszcze curry
avatar
Emilka SkrakowskaOdpowiedz18.10.2017
Moje ulubione danie :) banalnie proste do przygotowania :)
avatar
Marlena DałekOdpowiedz9.01.2017
bardzo proste do przygotowania i smaczne
avatar
Kwiatek FlowerOdpowiedz14.03.2016
pyszne mniammniam
avatar
Małgorzata GruczołOdpowiedz23.10.2015
Uwielbiam ten przepis na risotto i nie tylko ja, nie da się przejść obok kuchni obojętnie :) POLECAM !
avatar
Gosia K.Odpowiedz1.09.2015
Bardzo dobre danie. Polecam!!! Ja wykorzystałam mrożonkę hortexu włoską, dodałam trochę mrożonego groszku i pół czerwonej papryki.
avatar
Sebastian RoguszkaOdpowiedz15.08.2015
Prosto i pysznie.
Marta Jot-KaOdpowiedz16.04.2015
Przepis prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny. Jeden z moich ulubionych, polecam.
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Szybkie i kolorowe dania jednogarnkowe
Szybkie i kolorowe dania jednogarnkowe
Jak ugotować ryż na risotto?
Jak ugotować ryż na risotto?
Idealne risotto i kaszotto - Infografika
Idealne risotto i kaszotto - Infografika
Letnie dania obiadowe z fasolką szparagową. Zupy, makarony, kolorowe zapiekanki.
Letnie dania obiadowe z fasolką szparagową. Zupy, makarony, kolorowe zapiekanki.
Kolorowe risotto z kurczakiem
avatar

Kolorowe risotto z kurczakiem to bardzo szybkie i proste danie, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Kluczem do stworzenia tej potrawy jest odpowiednio przyrządzony ryż. Nie gotujesz go tradycyjnie, przez co zyskasz na czasie. We Włoszech, by ugotować ryż na risotto, surowy ryż arborio należy podsmażyć na patelni a następnie zalać bulionem tak. Gdy woda odparuje, czynność się powtarza. Ryż będzie miękki po około 30 minutach takiego uzupełniania i odparowywania płynu. W naszej wersji ryż zalewamy bulionem tylko raz i dusimy wraz z resztą składników. Końcowy efekt gwarantują masło i starty ser, dzięki którym risotto zyska kremową konsystencję. Risotto z kurczakiem to potrawa idealna do zaserwowania na obiad, kolację lub lunch. Kolorowe risotto z soczystymi kawałkami kurczaka przyciąga wzrok i kusi podniebienia. Wszystko za sprawą kompozycji kolorowych warzyw, które idealnie łączą się ze śmietanowym sosem przyprawionym szczyptą ziół prowansalskich. Jeżeli szukasz nietuzinkowego pomysłu na pyszne danie, wypróbuj to risotto.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

156
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby