Risotto

71 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (71)

Kolorowe risotto z kurczakiem

140

łatwe

30 min.
Kolorowe risotto z kurczakiem to bardzo szybkie i proste danie, z którym poradzi sobie każdy, naw...
Pilaw z kurczakiem i kalafiorem

125

łatwe

30 min.
Jeśli szukasz oryginalnego dania z kurczakiem i ryżem, musisz koniecznie poznać przepis na pilaw...
Risotto z warzywami

24

łatwe

30 min.
Jest coś takiego w tym włoskim daniu, że trudno mu się oprzeć. Może odpowiedzialność za to ponosi...
Risotto z kurczakiem i grzybami

33

łatwe

60 min.
Risotto to popularna włoska potrawa przyrządzana z ryżu podsmażanego na tłuszczu (dobrze sprawdzi...
Risotto z grzybami (kurki, prawdziwki, maślaki) i kurczakiem

20

łatwe

60 min.
Świeże leśne grzyby – kurki, prawdziwki oraz maślaki – znakomicie sprawdzą się jako dodatek do ri...
Risotto z kurczakiem i groszkiem

13

łatwe

60 min.
Risotto jest jedną z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej, którą możesz przygotować na wiel...
Risotto z brokułami

18

łatwe

60 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Risotto z pomidorami

27

łatwe

30 min.
Risotto, jak sama nazwa wskazuje, to danie na bazie ryżu. Jest popularne we wszystkich włoskich r...
Risotto z kurczakiem i warzywami

32

łatwe

30 min.
Jeśli masz ochotę na smaczny i kolorowy obiad, przygotuj risotto z kurczakiem i warzywami. Aromat...
Risotto z boczkiem i brokułami

23

łatwe

45 min.
Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich daniem efektownym na talerzu i w dodatku przepysznym – przyrządź...
Pilav

20

łatwe

30 min.
Pilav to typowa potrawa kuchni tureckiej, popularna również w Indiach i krajach arabskich. Coraz...
Risotto z buraczkami i gotowanym dorszem na parze

12

łatwe

35 min.
Risotto – jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej – można przyrządzić na wiele sposobów...
Risotto z groszkiem i serem

11

średnie

45 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Risotto z pieczarkami i majerankiem

10

średnie

60 min.
Risotto – włoskie danie o kremowej konsystencji, rozpływające się w ustach i bardzo proste w przy...
Risotto

11

łatwe

30 min.
Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. D...
Risotto z pomidorami

8

średnie

45 min.
Chociaż włoskie risotto jest bardzo prostym daniem, z powodzeniem podasz je na wykwintny obiad lu...
Risotto z kurczakiem dla dzieci

19

łatwe

45 min.
Masz ochotę na smaczne danie z ryżem i mięsem? Ten przepis jest dla Ciebie. Przygotuj risotto z k...
Risotto

7

łatwe

30 min.
Ten włoski przysmak podbił serca smakoszy na całym świecie. Pełne smaku, kremowe risotto można pr...
Risotto ze szpinakiem

8

średnie

45 min.
Zielony szpinakowy ryż otulony podpieczonymi kawałkami boczku to danie, które może uzależniać. Ab...
Pomidorowe risotto

4

łatwe

30 min.
Inspirację do przyrządzenia pysznego, a jednocześnie prostego obiadu, znajdziesz w przepisach kuc...
Risotto z grzybami - VIDEO

6

łatwe

30 min.
Gęste, kremowe risotto z grzybami doskonale smakuje zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek...
Risotto z dynią

4

łatwe

30 min.
Risotto, włoski klasyk z północy Włoch, jadany jest na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Wszy...
Risotto z owocami morza

9

łatwe

30 min.
Risotto z owocami morza i zielonym groszkiem to wykwintne, a zarazem proste danie, pełne wyrazist...
Risotto z szafranem

5

średnie

60 min.
We Włoszech, gdzie powoli duszony ryż w bulionie z serem i oliwą, to potrawa tak znana jak pizza...
Halibut z prawdziwkami i risotto z pęczaku

3

łatwe

60 min.
To danie jest doskonałym sposobem na przygotowanie wykwintnego obiadu dla całej rodziny lub kolac...
Risotto koperkowe

5

łatwe

30 min.
Risotto to wyszukane danie, popularne zwłaszcza w kuchni włoskiej. Ryż gotowany jest z dodatkiem...

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Jak to mówią: ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka, a raczej… cały talerz pysznego risotto! Dlaczego wprost przepadamy za potrawami z ryżem? Swoją popularność bez wątpienia zawdzięcza on niezwykłej uniwersalności. Jedno wiemy na pewno – ryżowe ziarenka pasują praktycznie do wszystkiego. Można je serwować na słodko oraz jako element dań wytrawnych. Risotto przepada za towarzystwem rozmaitych mięs, warzyw, ryb czy sosów, a nawet grzybów. Nie pogardzi również połączeniem z owocami. Jabłko lub ananas to jego wierni kompanii nie od dziś! Można śmiało rzec, że risotto zawojowało cały kulinarny świat! Już teraz zaproś je do swojej kuchni. Nie pożałujesz!

Dla kogo?

Zapewne trudno będzie znaleźć osobę, która nie przepada za specjałami na bazie ryżu. Risotto to danie, którego nie da się nie lubić! Sycące, odżywcze oraz przepyszne – czy można chcieć czegoś więcej?

Na jaką okazję?

Risotto to danie znakomite na każdą okazję. Możesz je przyrządzić na co dzień i od święta. Wszystko zależy od odpowiedniej oprawy. Właściwie dobrane składniki potrafią zdziałać cuda! Banalnie proste w przygotowaniu risotto z kurczakiem i groszkiem czy to bardziej wyrafinowane z owocami morza? W każdym wydaniu będzie smakować wyśmienicie!

Czy wiesz, że?

Małe, niepozorne ziarenko, a tyle może! Ryż spożywczy obecnie stanowi bowiem podstawę wyżywienia aż 1/3 ludności świata. Nasz bohater jest znany i co tu dużo mówić, rozchwytywany na całym globie. To ci celebryta!

Dla urozmaicenia:

Ryż wcale nie musi być biały bądź brązowy. Koniec z nudą! Możesz go urozmaicić szybko oraz bardzo łatwo. Jesteś ciekawy w jaki sposób? Uchylimy rąbka tajemnicy. Barwienie ryżu - to jest to! Intensywny żółty odcień uzyskasz dzięki odrobinie kurkumy. Poczuj się luksusowo w swojej kuchni – użyj wykwintnego szafranu. Złoto na talerzu! Odcienie słońca sprawdzą się najlepiej w przepisach rodem z Indii. Z kolei za pomocą koncentratu pomidorowego Twoje danie nabierze purpurowych rumieńców. Potrawy kuchni chińskiej z pewnością to docenią. Na koniec zagraj w zielone. Kolor wiosennej trawy stworzysz za pomocą zmiksowanej natki pietruszki albo szpinaku. Włoskie przysmaki zdecydowanie to lubią!