Przepisy na Risotto

69 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (69)

Kolorowe risotto z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

195

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kolorowe risotto z kurczakiem to bardzo szybkie i proste danie, z którym poradzi sobie każdy, naw...
Pilaw z kurczakiem i kalafiorem
ratingratingratingratingrating

137

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz oryginalnego dania z kurczakiem i ryżem, musisz koniecznie poznać przepis na pilaw...
Risotto z warzywami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jest coś takiego w tym włoskim daniu, że trudno mu się oprzeć. Może odpowiedzialność za to ponosi...
Risotto z kurczakiem i grzybami
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Risotto to popularna włoska potrawa przyrządzana z ryżu podsmażanego na tłuszczu (dobrze sprawdzi...
Risotto z grzybami (kurki, prawdziwki, maślaki) i kurczakiem
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Świeże leśne grzyby – kurki, prawdziwki oraz maślaki – znakomicie sprawdzą się jako dodatek do ri...
Risotto z kurczakiem i groszkiem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Risotto jest jedną z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej, którą możesz przygotować na wiel...
Risotto z brokułami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Risotto z pomidorami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto, jak sama nazwa wskazuje, to danie na bazie ryżu. Jest popularne we wszystkich włoskich r...
Risotto z kurczakiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na smaczny i kolorowy obiad, przygotuj risotto z kurczakiem i warzywami. Aromat...
Risotto z boczkiem i brokułami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich daniem efektownym na talerzu i w dodatku przepysznym – przyrządź...
Pilav
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Pilav to typowa potrawa kuchni tureckiej, popularna również w Indiach i krajach arabskich. Coraz...
Risotto z groszkiem i serem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Risotto z pieczarkami i majerankiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Risotto – włoskie danie o kremowej konsystencji, rozpływające się w ustach i bardzo proste w przy...
Risotto
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. D...
Risotto z pomidorami
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Chociaż włoskie risotto jest bardzo prostym daniem, z powodzeniem podasz je na wykwintny obiad lu...
Risotto z kurczakiem dla dzieci
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Masz ochotę na smaczne danie z ryżem i mięsem? Ten przepis jest dla Ciebie. Przygotuj risotto z k...
Risotto ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Zielony szpinakowy ryż otulony podpieczonymi kawałkami boczku to danie, które może uzależniać. Ab...
Risotto
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ten włoski przysmak podbił serca smakoszy na całym świecie. Pełne smaku, kremowe risotto można pr...
Pomidorowe risotto
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Inspirację do przyrządzenia pysznego, a jednocześnie prostego obiadu, znajdziesz w przepisach kuc...
Risotto z grzybami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gęste, kremowe risotto z grzybami doskonale smakuje zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek...
Risotto z dynią
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto, włoski klasyk z północy Włoch, jadany jest na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Wszy...
Risotto z owocami morza
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto z owocami morza i zielonym groszkiem to wykwintne, a zarazem proste danie, pełne wyrazist...
Halibut z prawdziwkami i risotto z pęczaku
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest doskonałym sposobem na przygotowanie wykwintnego obiadu dla całej rodziny lub kolac...
Risotto z szafranem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
We Włoszech, gdzie powoli duszony ryż w bulionie z serem i oliwą, to potrawa tak znana jak pizza...
Risotto koperkowe
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto to wyszukane danie, popularne zwłaszcza w kuchni włoskiej. Ryż gotowany jest z dodatkiem...
Risotto z dyni
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wykorzystaj delikatną, słodkawą dynię do przyrządzenia znakomitego risotto. Najlepiej wybierz odm...

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Jak to mówią: ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka, a raczej… cały talerz pysznego risotto! Dlaczego wprost przepadamy za potrawami z ryżem? Swoją popularność bez wątpienia zawdzięcza on niezwykłej uniwersalności. Jedno wiemy na pewno – ryżowe ziarenka pasują praktycznie do wszystkiego. Można je serwować na słodko oraz jako element dań wytrawnych. Risotto przepada za towarzystwem rozmaitych mięs, warzyw, ryb czy sosów, a nawet grzybów. Nie pogardzi również połączeniem z owocami. Jabłko lub ananas to jego wierni kompanii nie od dziś! Można śmiało rzec, że risotto zawojowało cały kulinarny świat! Już teraz zaproś je do swojej kuchni. Nie pożałujesz!

Dla kogo?

Zapewne trudno będzie znaleźć osobę, która nie przepada za specjałami na bazie ryżu. Risotto to danie, którego nie da się nie lubić! Sycące, odżywcze oraz przepyszne – czy można chcieć czegoś więcej?

Na jaką okazję?

Risotto to danie znakomite na każdą okazję. Możesz je przyrządzić na co dzień i od święta. Wszystko zależy od odpowiedniej oprawy. Właściwie dobrane składniki potrafią zdziałać cuda! Banalnie proste w przygotowaniu risotto z kurczakiem i groszkiem czy to bardziej wyrafinowane z owocami morza? W każdym wydaniu będzie smakować wyśmienicie!

Czy wiesz, że?

Małe, niepozorne ziarenko, a tyle może! Ryż spożywczy obecnie stanowi bowiem podstawę wyżywienia aż 1/3 ludności świata. Nasz bohater jest znany i co tu dużo mówić, rozchwytywany na całym globie. To ci celebryta!

Dla urozmaicenia:

Ryż wcale nie musi być biały bądź brązowy. Koniec z nudą! Możesz go urozmaicić szybko oraz bardzo łatwo. Jesteś ciekawy w jaki sposób? Uchylimy rąbka tajemnicy. Barwienie ryżu - to jest to! Intensywny żółty odcień uzyskasz dzięki odrobinie kurkumy. Poczuj się luksusowo w swojej kuchni – użyj wykwintnego szafranu. Złoto na talerzu! Odcienie słońca sprawdzą się najlepiej w przepisach rodem z Indii. Z kolei za pomocą koncentratu pomidorowego Twoje danie nabierze purpurowych rumieńców. Potrawy kuchni chińskiej z pewnością to docenią. Na koniec zagraj w zielone. Kolor wiosennej trawy stworzysz za pomocą zmiksowanej natki pietruszki albo szpinaku. Włoskie przysmaki zdecydowanie to lubią!