Risotto - przepisy z mięsem, warzywami i rybami | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Risotto

64 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (64)

Kolorowe risotto z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

412

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz pomysłu na pyszne i oryginalne danie? Sięgnij do włoskiej kuchni, która zachwyca ciekawym...
Risotto z warzywami
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jest coś takiego w tym włoskim daniu, że trudno mu się oprzeć. Może odpowiedzialność za to ponosi...
Risotto z kurczakiem i grzybami
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Risotto to popularna włoska potrawa przyrządzana z ryżu podsmażanego na tłuszczu (dobrze sprawdzi...
Risotto z grzybami (kurki, prawdziwki, maślaki) i kurczakiem
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Świeże leśne grzyby – kurki, prawdziwki oraz maślaki – znakomicie sprawdzą się jako dodatek do ri...
Risotto z kurczakiem i groszkiem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Risotto jest jedną z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej, którą możesz przygotować na wiel...
Risotto z brokułami
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz pomysłu na smaczny i prosty obiad? Risotto brokułowe to najlepsza opcja, której przygotow...
Risotto z pomidorami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Potrawę można przyrządzić na wiele sposobów i wzbogacić różnymi dodatkami – w wersji z tego przep...
Risotto z kurczakiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na smaczny oraz kolorowy obiad, przygotuj risotto z kurczakiem i warzywami. Jar...
Risotto cebulowe z kiełbasą
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.
Pilav
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Pilav to typowa potrawa kuchni tureckiej, popularna również w Indiach i krajach arabskich. Coraz...
Risotto z groszkiem i serem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Risotto z wołowiną i pieczarkami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 min...
Risotto z pieczarkami i majerankiem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Risotto – włoskie danie o kremowej konsystencji, rozpływające się w ustach i bardzo proste w przy...
Risotto
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. D...
Risotto z pomidorami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Potrawę można przyrządzić na wiele sposobów i wzbogacić różnymi dodatkami – w wersji z tego przep...
Risotto z kurczakiem dla dzieci
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Masz ochotę na smaczne danie z ryżem i mięsem? Ten przepis jest dla ciebie. Przygotuj risotto z k...
Risotto ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Zielony szpinakowy ryż otulony podpieczonymi kawałkami boczku to danie, które może uzależniać. Ab...
Risotto
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ten włoski przysmak podbił serca smakoszy na całym świecie. Pełne smaku, kremowe risotto można pr...
Zapiekane risotto z kiełbasą
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną cebulę, czosnek oraz pokrojoną kiełbasę. ...
Szafranowe risotto ze szparagami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Śmietanę wymieszaj z szafranem.
Pomidorowe risotto
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Inspirację do przyrządzenia pysznego, a jednocześnie prostego obiadu, znajdziesz w przepisach kuc...
Cytrynowe risotto z porami i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Przygotuj wywar z wody i Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Pokrój w plasterki pory. Stop 4 łyżki mas...
Risotto z grzybami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gęste, kremowe risotto z grzybami doskonale smakuje zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek...
Risotto z dynią
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto, włoski klasyk z północy Włoch, jadany jest na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Wszy...
Halibut z prawdziwkami i risotto z pęczaku
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest doskonałym sposobem na przygotowanie wykwintnego obiadu dla całej rodziny lub kolac...
Risotto z szafranem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
We Włoszech, gdzie powoli duszony ryż w bulionie z serem i oliwą, to potrawa tak znana jak pizza...
Risotto koperkowe
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto to wyszukane danie, popularne zwłaszcza w kuchni włoskiej. Ryż gotowany jest z dodatkiem...
Risotto grzybowe z wołowiną
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna p...
Ziołowe risotto z grzybami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 0,5 l wrzącej wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę a pieczarki w p...
Serowe Risotto - VIDEO
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Każdy z nas ma w swoim menu potrawy, do których po prostu chce się wracać. Risotto serowe zdecydo...
Pieczarkowo – ananasowe risotto
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.

Ciekawostki i porady

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Jak to mówią: ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka, a raczej… cały talerz pysznego risotto! Dlaczego wprost przepadamy za potrawami z ryżem? Swoją popularność bez wątpienia zawdzięcza on niezwykłej uniwersalności. Jedno wiemy na pewno – ryżowe ziarenka pasują praktycznie do wszystkiego. Można je serwować na słodko oraz jako element dań wytrawnych. Risotto przepada za towarzystwem rozmaitych mięs, warzyw, ryb czy sosów, a nawet grzybów. Nie pogardzi również połączeniem z owocami. Jabłko lub ananas to jego wierni kompanii nie od dziś! Można śmiało rzec, że risotto zawojowało cały kulinarny świat! Już teraz zaproś je do swojej kuchni. Nie pożałujesz!

Dla kogo?

Zapewne trudno będzie znaleźć osobę, która nie przepada za specjałami na bazie ryżu. Risotto to danie, którego nie da się nie lubić! Sycące, odżywcze oraz przepyszne – czy można chcieć czegoś więcej?

Na jaką okazję?

Risotto to danie znakomite na każdą okazję. Możesz je przyrządzić na co dzień i od święta. Wszystko zależy od odpowiedniej oprawy. Właściwie dobrane składniki potrafią zdziałać cuda! Banalnie proste w przygotowaniu risotto z kurczakiem i groszkiem czy to bardziej wyrafinowane z owocami morza? W każdym wydaniu będzie smakować wyśmienicie!

Czy wiesz, że?

Małe, niepozorne ziarenko, a tyle może! Ryż spożywczy obecnie stanowi bowiem podstawę wyżywienia aż 1/3 ludności świata. Nasz bohater jest znany i co tu dużo mówić, rozchwytywany na całym globie. To ci celebryta!

Dla urozmaicenia:

Ryż wcale nie musi być biały bądź brązowy. Koniec z nudą! Możesz go urozmaicić szybko oraz bardzo łatwo. Jesteś ciekawy w jaki sposób? Uchylimy rąbka tajemnicy. Barwienie ryżu - to jest to! Intensywny żółty odcień uzyskasz dzięki odrobinie kurkumy. Poczuj się luksusowo w swojej kuchni – użyj wykwintnego szafranu. Złoto na talerzu! Odcienie słońca sprawdzą się najlepiej w przepisach rodem z Indii. Z kolei za pomocą koncentratu pomidorowego Twoje danie nabierze purpurowych rumieńców. Potrawy kuchni chińskiej z pewnością to docenią. Na koniec zagraj w zielone. Kolor wiosennej trawy stworzysz za pomocą zmiksowanej natki pietruszki albo szpinaku. Włoskie przysmaki zdecydowanie to lubią!