Składniki
2 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
50 gramów
50 gramów
1 litr
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i czosnek posiekaj. Następnie zeszklij je na oliwie.

Krok 2
Wsyp ryż i całość smaż, aż ziarna zrobią się szkliste.

Krok 3
Teraz wlej bulion tak, aby przykrył ryż. Gotuj powoli, aż ryż wchłonie bulion, dolewając go co jakiś czas.

Krok 4
Po około 15 minutach, gdy ryż będzie już miękki, połącz Fix Knorr z pozostałym bulionem.

Krok 5
Wlej płyn do ryżu i dodaj również starty ser parmezan oraz pleśniowy. Mieszaj powoli drewnianą łyżką, aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 6
Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i przelej porcję risotto do głębokiego talerza. Powinno być gęste i lejące się. Podawaj natychmiast.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowe Risotto - VIDEO
Szalotki i czosnek posiekaj. Następnie zeszklij je na oliwie.