Składniki
2 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
50 gramów
50 gramów
1 litr
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i czosnek posiekaj. Następnie zeszklij je na oliwie.
Krok 2
Wsyp ryż i całość smaż, aż ziarna zrobią się szkliste.
Krok 3
Teraz wlej bulion tak, aby przykrył ryż. Gotuj powoli, aż ryż wchłonie bulion, dolewając go co jakiś czas.
Krok 4
Po około 15 minutach, gdy ryż będzie już miękki, połącz Fix Knorr z pozostałym bulionem.
Krok 5
Wlej płyn do ryżu i dodaj również starty ser parmezan oraz pleśniowy. Mieszaj powoli drewnianą łyżką, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 6
Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i przelej porcję risotto do głębokiego talerza. Powinno być gęste i lejące się. Podawaj natychmiast.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej