Kanapka z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z pieczonymi warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

675 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

376 osób wydrukowało

Pobierz pdf

661 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte warzywa skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 25 minut aż zupełnie zmiękną.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Gorące jeszcze warzywa przykryj folią, odstaw do ostygnięcia.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Zimne już warzywa obierz, z papryki usuń pestki. Pokrój w drobną kosteczkę, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość przesiekaj nożem i połącz z resztą warzyw.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw do smaku olejem sezamowym, sosem sojowym, posiekaną kolendrą oraz ketchupem Hellmann‘s.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Gotową pastę nakładaj na opieczone wcześniej w piekarniku kromki bagietki.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Kanapki posyp mała ilością parmezanu.

23

Opinie o przepisie

  • Jacek Kosowicz

    Jacek Kosowicz , 19.08.2015

    Ja takie kanapki Lubie i jeszcze jak ktoś mi zrobi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Szarzynski

    Dariusz Szarzynski , 19.08.2015

    slawkowi przyda się wegenarizm !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 19.08.2015

    wyglada rewelacyjnie. Lece na zakupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 19.08.2015

    Kiedyś ją zrobiłem do góry nogami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wolak

    Małgorzata Wolak , 19.08.2015

    Smacznie, kolorowo i zdrowo !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia Ślipek

    Wiesia Ślipek , 19.08.2015

    WYGLĄDAJĄ PYSZNIE.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Luszynski

    Marcin Luszynski , 19.08.2015

    Na prawdę 45 minut przygotowania? Jak mi to zrobi ukochana to zjem ze smakiem, później ją ukocham. Ale ja nie mam tyle cierpliwości do niczego :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Biernacka

    Anna Biernacka , 18.08.2015

    zamiast cebulki dodaje czosnek,też pyszne,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Otylia Wójtowicz

    Agata Otylia Wójtowicz , 18.08.2015

    Jak sie je robi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Galuszka

    Kazimiera Galuszka , 18.08.2015

    Oj zjadlo.by sie zjadlo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Krzemiński

    Wojciech Krzemiński , 18.08.2015

    Ochyda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Hnat

    Krystyna Hnat , 18.08.2015

    Niam niam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Taczkowska

    Helena Taczkowska , 18.08.2015

    Przystwki zawsze cieszą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Sznycer

    Janusz Sznycer , 18.08.2015

    Nie drecz mnie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pytlik

    Antoni Pytlik , 18.08.2015

    to coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Glina

    Grażyna Glina , 18.08.2015

    Ale pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Wolanowska

    Wieslawa Wolanowska , 18.08.2015

    A ja dziś zrobiłam kanapki z malinowym pomidorem i cebulką posypałam solą z ziołami i też polecam ,są przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlen Ka

    Marlen Ka , 18.08.2015

    wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Bartosiak

    Mirosław Bartosiak , 18.08.2015

    smacznego wszystkiymm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 18.08.2015

    Aj by sie zjadlo..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Matlak

    Edward Matlak , 18.08.2015

    najlepsze kanapki na świecie to robi moja siostra Nelusia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sordyl

    Halina Sordyl , 18.08.2015

    To hest pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Zakrzewska

    Bożena Zakrzewska , 18.08.2015

    Pięknie wygląda zapewne też tak smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pieczonymi warzywamiKanapka z pieczonymi warzywami

Umyte warzywa skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 25 minut aż zupełnie zmiękną.