Przepisy na Pasty do kanapek | Przepisy.pl

Przepisy na Pasty do kanapek

175 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (175)

Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

141

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie lub lunch do pracy, nie zapominaj o tortilli, której...
Mus z wędzonej makreli
ratingratingratingratingrating

215

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Mus z wędzonej makreli to świetny sposób na przyrządzenie tej popularnej ryby. Jeśli zastanawiasz...
Pasta z awokado - VIDEO
ratingratingratingratingrating

148

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pasta z awokado to świetny dodatek do różnych dań i przekąsek. Sam owoc charakteryzuje się lekko...
Pasta z suszonych pomidorów - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pasty warzywne stanowią smaczny dodatek do pieczywa czy mięsa, użyjesz ich także z powodzeniem do...
Wegetariański smalec z białej fasoli i jabłka
ratingratingratingratingrating

209

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wyśmienite smarowidło do chleba, które pogodzi przy stole wegetarianów i mięsożerców. Podstawą ro...
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
ratingratingratingratingrating

82

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pomysł na rybę, który znacznie różni się od dań serwowanych w nadmorskich smażalniach. Postawcie...
Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z cieciorki
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Smaczne, proste i oryginalne – tak właśnie można opisać pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalce...
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem...
Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Awokado to zdecydowanie jeden z najmodniejszych produktów ostatnich lat. Owoc jedyny w swoim rodz...
Pasta jajeczna z bazylią i orzeszkami
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Pasta jajeczna to niezwykle prosta w wykonaniu przekąska. Nadaje się jako dodatek do chleba, wędl...
Pesto z jarmużu do chleba
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pesto to gęsty sos przygotowywany klasycznie z bazylii, oliwy, orzeszków pinii i parmezanu. Istni...
Pasta z groszku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W jaki sposób przyrządzasz pasty do kanapek? Z jajkami, rybą, szczypiorkiem, a może jeszcze z inn...
Pasta warzywna z buraków
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz inspiracji na apetyczny dodatek do kanapek? Jeśli chcesz zrobić je z czymś innym niż z se...
Pasta z dyni
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wszelkie warzywne pasty mają bardzo szerokie zastosowanie w polskiej kuchni. Pasują przede wszyst...
Hummus z wędzoną papryką - VIDEO
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy i sezamowej tahini, którą przyrządza się na Bliskim Wschodzie...
Pesto z jarmużu i suszonych pomidorów
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pesto to doskonały dodatek nie tylko do włoskich makaronów, ale i efektownych kanapek. Wykorzysta...
Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pasta jajeczna – kiedyś śniadaniowy hit w stołówkach i mlecznych barach, dziś może stać się dodat...
Chrupiąca orkiszowa kanapka z kurczakiem i pastą warzywną
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Chrupiąca orkiszowa kanapka z kurczakiem i pastą warzywną to doskonały sposób na pyszną przekąskę...
Pasta wspaniała
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pasta szynkowa
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szynka pojawia się przeważnie na naszych kanapkach w formie plasterków. Możesz jednak urozmaicić...
Kanapka z łososiem i kremowym serkiem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i...
Hummus z zielonym groszkiem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Hummus cieszy się ogromną popularnością wśród wegetarian i wegan, lecz każdy powinien zwrócić na...
Hummus czyli pasta z ciecierzycy
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Możesz zanurzyć w nim pokrojone w słupki warzywa, paluszki, chipsy, albo posmarować nim ulubione...
Pasta z makreli i awokado
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śni...
Pasta arabska
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pasta z białej fasoli
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pasta z białej fasoli z boczkiem to świetny dodatek do mięs i warzyw. Możesz zaserwować ją np. z...
Pasta meksykańska
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pasta meksykańska to pikantna alternatywa dla popularnych dipów. Jej zaletą jest nie tylko wyrazi...

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasty do kanapekPasty do kanapek

Kanapki, kolorowe i różnorodne, są podstawą menu niemal każdej imprezy. Po pierwsze mają być smaczne, po drugie powinny być wygodne do zjedzenia i po trzecie – dobrze, by również apetycznie wyglądały. Chcąc stworzyć smaczne przekąski, warto przygotować różnego rodzaju pasty do kanapek. Mogą być warzywne, mięsne i rybne, słodkie i wytrawne, pikantne i łagodne w smaku. Podaje się je z dodatkami mięsnymi, serami oraz warzywami. Szczególnie popularne są dojrzewające wędliny, gotowana szynka, różnego rodzaju kiełbasy oraz kiełbaski, ale pojawiają się także kawałki grillowanego mięsa drobiowego czy karkówki. Jeśli chodzi o sery, najpopularniejszy jest ser żółty, ale równie często dodaje się do kanapek mozzarellę, sery pleśniowe, wędzone czy też kremowe serki, które często stają się bazą różnego rodzaju past. Do najpopularniejszych należą pasty jajeczne, warzywne, rybne, mięsne i serowe. Przygotowuje się je z warzyw świeżych i gotowanych, częstym dodatkiem są także różnego rodzaju pestki oraz orzechy – najczęściej ziarna słonecznika, dyni, siemię lniane, orzechy włoskie czy orzechy pinii. Mogą być dodawane w całości albo miksowane na gładką masę z pozostałymi składnikami. Podobnie jest ze świeżymi lub suszonymi ziołami, których zazwyczaj używa się do ozdoby kanapek, ale też przyprawia się nimi pasty. Warto tu wymienić szczególnie zioła, takie jak: bazylia, oregano i natka pietruszki, ale często wykorzystuje się również tymianek, kolendrę, szałwię lub miętę. Do przygotowania tego rodzaju przekąsek popularnie używane są też ryby. Zanim dodasz je do pasty, muszą być już usmażone, upieczone lub ugotowane czy uduszone. Aby przygotować szybką przekąskę, najczęściej wykorzystuje się gotowe ryby – z puszki lub wędzone albo marynowane. Wśród past rybnych królują te, których bazą jest wędzony łosoś, makrela czy tuńczyk z puszki, ale też często używa się popularnych śledzi. Jeśli chodzi o mięso, najpopularniejszym składnikiem past jest kurczak oraz indyk – zazwyczaj w postaci wędlin, mięs pieczonych, smażonych lub grillowanych. Pasty serowe i jajeczne to kolejne najczęściej stosowane składniki pysznych kanapek. Do ich przygotowania przydatny jest blender lub mikser. Na wierzch takich przekąsek warto dodać suszone pomidory, oliwki, ogórki konserwowe czy marynowane pieczarki. Planujesz przygotować pyszne pasty do kanapek? Sprawdź nasze przepisy i przygotuj smaczne przekąski na każdą okazję.