Przepisy na Pasty do kanapek

221 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (221)

Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

134

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tortilla nie musi być daniem typowo meksykańskim. Można w nią zawijać różne nadzienie, od słodkie...
Mus z wędzonej makreli
ratingratingratingratingrating

214

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Mus z wędzonej makreli to świetny sposób na przyrządzenie tej popularnej ryby. Jeśli zastanawiasz...
Pasta z awokado - VIDEO
ratingratingratingratingrating

146

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pasta z awokado to świetny dodatek do różnych dań i przekąsek. Sam owoc charakteryzuje się lekko...
Pasta z suszonych pomidorów - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pasty warzywne stanowią smaczny dodatek do pieczywa czy mięsa, użyjesz ich także z powodzeniem do...
Wegetariański smalec z białej fasoli i jabłka
ratingratingratingratingrating

207

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawej propozycji na smaczne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia? W takim razie koniec...
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Chcesz zaserwować apetyczną i szybką w przygotowaniu wytrawną przekąskę? Idealne będą kanapki z p...
Bagietka z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bagietka z kurczakiem to pyszna drobna przekąska, którą warto przygotować na przyjęcie w gronie z...
Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z cieciorki
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Smaczne, proste i oryginalne – tak właśnie można opisać pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalce...
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jak urozmaicić codzienne śniadanie lub kolację? Podaj kanapki z pyszną pastą jajeczną z dodatkiem...
Pełnoziarniste kanapki z pastą z buraka i fasoli
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Dzięki temu przepisowi przygotujesz smaczne i efektowne przekąski – idealne na szybki posiłek lub...
Pasta łososiowa na grzankach
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pasta łososiowa na grzankach to doskonały sposób na kolację. Kremowy rybny dodatek świetnie kompo...
Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Nie masz pomysłu na śniadanie? Śpieszymy z pomocą! Kanapka z awokado i łososiem to śniadanie, któ...
Pasta jajeczna z bazylią i orzeszkami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Pasta jajeczna to niezwykle prosta w wykonaniu przekąska. Nadaje się jako dodatek do chleba, wędl...
Kanapki z włoską pastą pomidorową
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pasty do kanapek występują w wielu odsłonach. Mięsne, wegetariańskie, wegańskie – sposobów na nie...
Pesto z jarmużu do chleba
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pesto to gęsty sos przygotowywany klasycznie z bazylii, oliwy, orzeszków pinii i parmezanu. Istni...
Pasta z groszku
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W jaki sposób przyrządzasz pasty do kanapek? Z jajkami, rybą, szczypiorkiem, a może jeszcze z inn...
Tartinki z awokado i wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wyborne tartinki z delikatnym awokado oraz wyrazistym wędzonym łososiem urozmaicą rodzinną kolacj...
Pasta warzywna z buraków
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz inspiracji na apetyczny dodatek do kanapek? Jeśli chcesz zrobić je z czymś innym niż z se...
Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Perfekcyjnie przyrządzone kanapki mogą być nie tylko smacznym sposobem na śniadanie, ale i świetn...
Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z białej fasoli
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z białej fasoli to wyjątkowa przekąska bezmięsna. Past...
Kanapka z pastą jajeczną "Zielona muszelka"
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pasta jajeczna to jeden z najpopularniejszych dodatków do kanapek. Delikatna i kremowa dobrze kom...
Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli szukasz smacznego dodatku do swoich kanapek, dobrym rozwiązaniem będzie przyrządzenie pasty...
Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wybierz się w podróż do gorących Włoch nie wychodząc z własnej kuchni i przygotuj wyśmienite włos...
Pełnoziarniste kanapki z zielonym serkiem wiejskim
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Czasem wystarczy drobna zmiana, by popularny składnik stał się oryginalny i zyskał zupełnie nową...

Ciekawostki i porady

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasty do kanapekPasty do kanapek

Kanapki, kolorowe i różnorodne, są podstawą menu niemal każdej imprezy. Po pierwsze mają być smaczne, po drugie powinny być wygodne do zjedzenia i po trzecie – dobrze, by również apetycznie wyglądały. Chcąc stworzyć smaczne przekąski, warto przygotować różnego rodzaju pasty do kanapek. Mogą być warzywne, mięsne i rybne, słodkie i wytrawne, pikantne i łagodne w smaku. Podaje się je z dodatkami mięsnymi, serami oraz warzywami. Szczególnie popularne są dojrzewające wędliny, gotowana szynka, różnego rodzaju kiełbasy oraz kiełbaski, ale pojawiają się także kawałki grillowanego mięsa drobiowego czy karkówki. Jeśli chodzi o sery, najpopularniejszy jest ser żółty, ale równie często dodaje się do kanapek mozzarellę, sery pleśniowe, wędzone czy też kremowe serki, które często stają się bazą różnego rodzaju past. Do najpopularniejszych należą pasty jajeczne, warzywne, rybne, mięsne i serowe. Przygotowuje się je z warzyw świeżych i gotowanych, częstym dodatkiem są także różnego rodzaju pestki oraz orzechy – najczęściej ziarna słonecznika, dyni, siemię lniane, orzechy włoskie czy orzechy pinii. Mogą być dodawane w całości albo miksowane na gładką masę z pozostałymi składnikami. Podobnie jest ze świeżymi lub suszonymi ziołami, których zazwyczaj używa się do ozdoby kanapek, ale też przyprawia się nimi pasty. Warto tu wymienić szczególnie zioła, takie jak: bazylia, oregano i natka pietruszki, ale często wykorzystuje się również tymianek, kolendrę, szałwię lub miętę. Do przygotowania tego rodzaju przekąsek popularnie używane są też ryby. Zanim dodasz je do pasty, muszą być już usmażone, upieczone lub ugotowane czy uduszone. Aby przygotować szybką przekąskę, najczęściej wykorzystuje się gotowe ryby – z puszki lub wędzone albo marynowane. Wśród past rybnych królują te, których bazą jest wędzony łosoś, makrela czy tuńczyk z puszki, ale też często używa się popularnych śledzi. Jeśli chodzi o mięso, najpopularniejszym składnikiem past jest kurczak oraz indyk – zazwyczaj w postaci wędlin, mięs pieczonych, smażonych lub grillowanych. Pasty serowe i jajeczne to kolejne najczęściej stosowane składniki pysznych kanapek. Do ich przygotowania przydatny jest blender lub mikser. Na wierzch takich przekąsek warto dodać suszone pomidory, oliwki, ogórki konserwowe czy marynowane pieczarki. Planujesz przygotować pyszne pasty do kanapek? Sprawdź nasze przepisy i przygotuj smaczne przekąski na każdą okazję.