Przepisy na Drób z grilla

78 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (78)

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś...
Pałki z kurczaka marynowane w piwie
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczna i pełna smaku przekąska z mięsa drobiowego – to pałki z kurczaka marynowane w piwie...
Pałki z kurczaka w śliwkowej marynacie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Planujesz przyrządzić danie, które łączy w sobie słodkie i ostre smaki? W takim razie zainspiruj...
Wrapy z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Wrap, czyli farsz owinięty w placek tortilli, jest daniem, które pochodzi z południowej Europy. M...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z ananasem to proste połączenie mięsa z owocami, które sprawdzi się nie tylk...
Grillowane udka z rosołu
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak wykorzystać ugotowane w rosole mięso? Doskonale sprawdzi się przyrządzone na grillu. Grillowa...
Kurczak z grilla z papryką i ananasem
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, wykorzystuj je nie tylko w nadzieniach czy sosach – są ta...
Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Filety z kurczaka z wędzonym aromatem ze szpinakiem i ryżem to smaczna propozycja na codzienny po...
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem to bardzo udany sposób na wykorzystanie popularnych gatunków mięs...
Grillowane piersi z kurczaka z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Rozmaryn to niezwykle aromatyczna przyprawa, której delikatnie gorzki smak dobrze komponuje się z...
Pikantne skrzydełka Buffalo
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ślinka cieknie na sam ich widok! Smaczna, złocista przekąska przygotowana z drobiowych skrzydełek...
Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Wrapy – szybka przekąska na ciepło, odpowiednia na drugie śniadanie lub obiad. To także smaczny s...
Sałatka z kurczaka i mandarynek
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z kurczaka i mandarynek to dobra propozycja na przekąskę. Łączy w sobie słodki smak owocó...
Pikantne szaszłyki z kurczaka
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pikantne szaszłyki z kurczaka podane z łagodnym jogurtem to świetna propozycja na wieczorne spotk...
Grillowane kurczaki po meksykańsku na patyku
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeżeli masz ochotę na mięsno-warzywne danie z grilla, przygotuj grillowane kurczaki po meksykańsk...
Kanapka z grillowanym kurczakiem
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Kanapki to jedne z najbardziej uniwersalnych przekąsek. Podaje się je na śniadanie, często stanow...
Szaszłyk z marynowanych warzyw z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oglądasz swój ulubiony serial i rozmyślasz o tym, żeby przegryźć coś pysznego? Przygotuj szaszłyk...
Pałki kurczaka w marynacie cytrynowej
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pałki z kurczaka w marynacie cytrynowej to klasyczne połączenie smaków, które sprawdzi się na wie...
Extra pikantne udka z grilla z ogórkową salsą
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Extra pikantne udka z grilla z ogórkową salsą to propozycja dla każdego miłośnika wyrazistych poł...
Udka z kurczaka po malezyjsku
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Udka z kurczaka po malezyjsku to ciekawy sposób na przygotowanie dania obiadowego. Sekret tej pot...
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem to idealna przekąska na każdą okazję. Oglądasz film...
Yakitori z kurczaka
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Yakitori to pochodzący z kuchni japońskiej specjał – szaszłyk z mięsa drobiowego. Sekretem jego s...
Piersi z kurczaka faszerowane pastą z suszonych pomidorów
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Najbliższy uroczysty posiłek przygotuj na grillu. Potrawy przyrządzone w ten sposób zyskują wyjąt...
Skrzydełka w miodzie z imbirem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Skrzydełka w miodzie z imbirem to delikatne białe mięso w złocistej słodko-pikantnej glazurze – z...
Skrzydełka w wiśniówce z miodem i cynamonem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Skrzydełka w wiśniówce z miodem i cynamonem to dobry sposób na pyszne danie z grilla. Niewielkie...
Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Aromatyczne szaszłyki z delikatnego kurczaka i wędzonej kiełbasy to idealna potrawa dla miłośnikó...
Sałata z grillowanym filetem z kurczaka nadziewanym camembertem i śliwką
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowana według tego przepisu sałatka to nowoczesne, eleganckie danie, w którym połączone zos...
Piersi z indyka z kolendrą marynowane w mleku kokosowym
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi z indyka z kolendrą marynowane w mleku kokosowym – skorzystaj koniecznie z tego przepisu...

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drób z grillaDrób z grilla

Mięso z kurczaka czy indyka dobrze pasuje do grilla. Jest delikatne, szybko się je przyrządza i nie wymaga długiego trzymania nad żarem ani marynowania. Jeśli planujesz grillować mięso drobiowe, wybierz porcję z kością i skórą. Kość będzie dodawała mięsu soczystości, a skóra zapobiegnie nadmiernemu wyschnięciu. Decydując się na przyrządzenie fileta, najpierw grilluj go nad mocnym żarem, a następnie nad średnim, dzięki czemu unikniesz przypalenia i wysuszenia mięsa. Dobrym sposobem jest przygotowanie marynaty lub glazury. Kurczak nie musi się marynować tak długo jak np. karkówka, ponieważ jest miękki. Dodatki sprawią jednak, że nabierze wyrazistego smaku. Jeśli będziesz polewać go w trakcie grillowania, nie tylko dodasz mu wyrazistości, ale także zapewnisz soczystość. Przygotuj pierś kurczaka glazurowaną sosem BBQ. Przygotuj go na wywarze z wędzonki, papryki i suszonych śliwek. Filety z indyka zamarynuj w mleczku kokosowym. Pokrój je na cienkie, długie paski i upiecz nadziewane na szpikulce. Podawaj z dipami i sałatką. Dobrze będą smakowały na zimno. Popularnym sposobem na przyrządzenie filetów z grilla jest ich faszerowanie. Mięso przekrój wzdłuż i nadziej suszonymi pomidorami, papryką albo serem. Smaczne będą także na słodko z morelami, śliwkami czy pomarańczami. Grillując pałki, udka i skrzydełka, przygotuj do nich glazurę, którą będziesz polewać mięso w trakcie pieczenia. Jest mnóstwo smaków, które będą pasowały do drobiowego mięsa: teriyaki, paprykowy, słodko-kwaśny. Wszystko zależy od dodatków, jakie planujesz podać. Z kurczaka i indyka zrobisz też szaszłyki. Dodaj do nich inne mięso, bardziej wyraziste w smaku, np. pikantną kiełbasę chorizo albo boczek. Przekładaj ich świeżymi lub marynowanymi warzywami: cebulą, papryką, ogórkami, cukinią. Masz ochotę na burgery? Te przyrządzone na grillu są najlepsze. Zrobisz je także z mielonego mięsa drobiowego. Podpiecz bułkę i wybierz ulubione dodatki. Do grillowanego kurczaka i indyka pasują sałatki z rukoli, jarmużu, świeżych warzyw i ziołowych sosów