Przepisy na Drób z grilla
78 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (78) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej
Drób z grilla
Mięso z kurczaka czy indyka dobrze pasuje do grilla. Jest delikatne, szybko się je przyrządza i nie wymaga długiego trzymania nad żarem ani marynowania. Jeśli planujesz grillować mięso drobiowe, wybierz porcję z kością i skórą. Kość będzie dodawała mięsu soczystości, a skóra zapobiegnie nadmiernemu wyschnięciu. Decydując się na przyrządzenie fileta, najpierw grilluj go nad mocnym żarem, a następnie nad średnim, dzięki czemu unikniesz przypalenia i wysuszenia mięsa. Dobrym sposobem jest przygotowanie marynaty lub glazury. Kurczak nie musi się marynować tak długo jak np. karkówka, ponieważ jest miękki. Dodatki sprawią jednak, że nabierze wyrazistego smaku. Jeśli będziesz polewać go w trakcie grillowania, nie tylko dodasz mu wyrazistości, ale także zapewnisz soczystość. Przygotuj pierś kurczaka glazurowaną sosem BBQ. Przygotuj go na wywarze z wędzonki, papryki i suszonych śliwek. Filety z indyka zamarynuj w mleczku kokosowym. Pokrój je na cienkie, długie paski i upiecz nadziewane na szpikulce. Podawaj z dipami i sałatką. Dobrze będą smakowały na zimno. Popularnym sposobem na przyrządzenie filetów z grilla jest ich faszerowanie. Mięso przekrój wzdłuż i nadziej suszonymi pomidorami, papryką albo serem. Smaczne będą także na słodko z morelami, śliwkami czy pomarańczami. Grillując pałki, udka i skrzydełka, przygotuj do nich glazurę, którą będziesz polewać mięso w trakcie pieczenia. Jest mnóstwo smaków, które będą pasowały do drobiowego mięsa: teriyaki, paprykowy, słodko-kwaśny. Wszystko zależy od dodatków, jakie planujesz podać. Z kurczaka i indyka zrobisz też szaszłyki. Dodaj do nich inne mięso, bardziej wyraziste w smaku, np. pikantną kiełbasę chorizo albo boczek. Przekładaj ich świeżymi lub marynowanymi warzywami: cebulą, papryką, ogórkami, cukinią. Masz ochotę na burgery? Te przyrządzone na grillu są najlepsze. Zrobisz je także z mielonego mięsa drobiowego. Podpiecz bułkę i wybierz ulubione dodatki. Do grillowanego kurczaka i indyka pasują sałatki z rukoli, jarmużu, świeżych warzyw i ziołowych sosów