Przekąska na piknik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

74 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w grubą kostkę 2x2 cm.

Krok 2

Na patyki nadziewaj na przemian mięso, pomidorki oraz oliwki. Gotowe szaszłyki skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Chlebki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Serek wymieszaj z pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami i porem, dopraw do smaku i nakładaj do chlebków pita.

Krok 4

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i smaż po 3-4 minuty z obu stron. Gotowe połóż na przygotowanych chlebkach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Przekąska na piknikPrzekąska na piknik

Szukasz apetycznej alternatywy dla klasycznych kanapek i tartinek? Zależy Ci na pysznym posiłku, który doskonale sprawdzi się w roli efektownej przekąski na piknik? Jeżeli organizujesz przyjęcie na świeżym powietrzu, koniecznie wypróbuj przepis na szaszłyki z kurczakiem i chlebem pita. Przygotowania rozpocznij od mięsa – pokrój je w kostkę i nadziewaj na szaszłyki na zmianę z pomidorkami koktajlowymi oraz czarnymi oliwkami (dobre będą też zielone albo mieszane). Możesz również dodać paprykę, cukinię i inne warzywa. Całość skrop oliwą i posyp aromatyczną przyprawą. Szaszłyki piecz na grillu, pilnując, by nie zarumienić ich zbyt mocno, a w międzyczasie przygotuj serek wiejski z ogórkiem i porem – dopraw go do smaku np. czarnym pieprzem. Gotową masą nadziewaj chlebki pita. Szaszłyki podawaj na pieczywie z serkiem. Ten przepis udowadnia, że szybkie i smaczne przyrządzanie przekąsek na piknik jest możliwe. Zaserwuj szaszłyki również na inną okazję i podziel się z nami opinią w komentarzu powyżej. Życzymy smacznego.