Przekąska na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl

Przekąska na piknik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w grubą kostkę 2x2 cm.

Krok 2

Na patyki nadziewaj na przemian mięso, pomidorki oraz oliwki. Gotowe szaszłyki skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Chlebki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Serek wymieszaj z pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami i porem, dopraw do smaku i nakładaj do chlebków pita.

Krok 4

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i smaż po 3-4 minuty z obu stron. Gotowe połóż na przygotowanych chlebkach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Przekąska na piknikPrzekąska na piknik

Szukasz apetycznej alternatywy dla klasycznych kanapek i tartinek? Zależy Ci na pysznym posiłku, który doskonale sprawdzi się w roli efektownej przekąski na piknik? Jeżeli organizujesz przyjęcie na świeżym powietrzu, koniecznie wypróbuj przepis na szaszłyki z kurczakiem i chlebem pita. Przygotowania rozpocznij od mięsa – pokrój je w kostkę i nadziewaj na szaszłyki na zmianę z pomidorkami koktajlowymi oraz czarnymi oliwkami (dobre będą też zielone albo mieszane). Możesz również dodać paprykę, cukinię i inne warzywa. Całość skrop oliwą i posyp aromatyczną przyprawą. Szaszłyki piecz na grillu, pilnując, by nie zarumienić ich zbyt mocno, a w międzyczasie przygotuj serek wiejski z ogórkiem i porem – dopraw go do smaku np. czarnym pieprzem. Gotową masą nadziewaj chlebki pita. Szaszłyki podawaj na pieczywie z serkiem. Ten przepis udowadnia, że szybkie i smaczne przyrządzanie przekąsek na piknik jest możliwe. Zaserwuj szaszłyki również na inną okazję i podziel się z nami opinią w komentarzu powyżej. Życzymy smacznego.