Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w grubą kostkę 2x2 cm.
Krok 2
Na patyki nadziewaj na przemian mięso, pomidorki oraz oliwki. Gotowe szaszłyki skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Chlebki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Serek wymieszaj z pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami i porem, dopraw do smaku i nakładaj do chlebków pita.
Krok 4
Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i smaż po 3-4 minuty z obu stron. Gotowe połóż na przygotowanych chlebkach i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przekąska na piknik
Szukasz apetycznej alternatywy dla klasycznych kanapek i tartinek? Zależy Ci na pysznym posiłku, który doskonale sprawdzi się w roli efektownej przekąski na piknik? Jeżeli organizujesz przyjęcie na świeżym powietrzu, koniecznie wypróbuj przepis na szaszłyki z kurczakiem i chlebem pita. Przygotowania rozpocznij od mięsa – pokrój je w kostkę i nadziewaj na szaszłyki na zmianę z pomidorkami koktajlowymi oraz czarnymi oliwkami (dobre będą też zielone albo mieszane). Możesz również dodać paprykę, cukinię i inne warzywa. Całość skrop oliwą i posyp aromatyczną przyprawą. Szaszłyki piecz na grillu, pilnując, by nie zarumienić ich zbyt mocno, a w międzyczasie przygotuj serek wiejski z ogórkiem i porem – dopraw go do smaku np. czarnym pieprzem. Gotową masą nadziewaj chlebki pita. Szaszłyki podawaj na pieczywie z serkiem. Ten przepis udowadnia, że szybkie i smaczne przyrządzanie przekąsek na piknik jest możliwe. Zaserwuj szaszłyki również na inną okazję i podziel się z nami opinią w komentarzu powyżej. Życzymy smacznego.