Grillowane potrawy | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Grillowanie

268 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (268)

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

150

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś...
Pałki z kurczaka marynowane w piwie
ratingratingratingratingrating

112

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz pomysłu na aromatyczną i pełną smaku przekąskę z mięsa drobiowego? Idealnie w tej roli sp...
Karkówka w delikatnej glazurze z sosem czosnkowym
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
W dużej misce pomieszaj ketchup, który nada mięsu ostrego smaku, starty na drobnych oczkach imbir...
Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.
Wegetariańskie tortille
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Tortille wegetariańskie na ciepło jednoznacznie kojarzą się z kuchnią meksykańską. Choć w tamtym...
Żeberka BBQ
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Do grilla, gotowi, start! Wyraziste w smaku żeberka BBQ to danie, bez którego ani rusz, gdy chces...
Stek z karkówki z ostrym masłem ziołowym
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Chociaż steki kojarzone są często z wołowiną, przyrządzić można je z wielu gatunków mięs – to po...
Greckie pity z grillowaną papryką, serem Halloumi i sosem czosnkowym
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Czy wiesz, ile czasu wystarczy, by zabrać gości – i siebie oczywiście też – na ucztę rodem z połu...
Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Masz ochotę podać na obiad soczyste i aromatyczne mięso, którego przygotowanie nie zajmie wiele c...
Szaszłyki z grilla
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sezon grillowy w pełni! Dlatego przepis na szaszłyki z grilla warto mieć pod ręką. Grillowane prz...
Warzywa z grilla
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć grillowanie często kojarzone jest z różnego rodzaju daniami mięsnymi, jest to także świetna...
Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wyjątkowo pyszne i wykwintne a łatwe do przygotowania – takie właśnie są pieczone żeberka z boczk...
Warzywny szaszłyk marynowany w jogurcie
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Kolorowy, prosty w przygotowaniu i pyszny – to warzywny szaszłyk marynowany w jogurcie. Będzie św...
Pałki z kurczaka w śliwkowej marynacie
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Planujesz przyrządzić danie, które łączy w sobie słodkie i ostre smaki? W takim razie zainspiruj...
Bataty z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Idealny dodatek do dań mięsnych lub ryb! Słodkie ziemniaki z rozmarynem podkreślą i urozmaicą sma...
Steki ze schabu
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Zbliża się weekend! Znajomi wpadną na grilla, a Ty nie wiesz, czym ich zaskoczyć? Kiełbaski i kar...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z ananasem to proste połączenie mięsa z owocami, które sprawdzi się nie tylk...
Grillowane udka z rosołu
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak wykorzystać ugotowane w rosole mięso? Doskonale sprawdzi się przyrządzone na grillu. Grillowa...
Kurczak z grilla z papryką i ananasem
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, wykorzystuj je nie tylko w nadzieniach czy sosach – są ta...
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawny...
Karkówka wieprzowa glazurowana miodem
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pó...
Warzywa po indyjsku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wszyscy miłośnicy warzyw powinni być zachwyceni tą propozycją. Warzywa po indyjsku to fenomenalna...
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem to bardzo udany sposób na wykorzystanie popularnych gatunków mięs...
Pikantne skrzydełka Buffalo
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ślinka cieknie na sam ich widok! Smaczna, złocista przekąska przygotowana z drobiowych skrzydełek...
Steki wieprzowe z warzywami z woka
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Steki wieprzowe z warzywami z woka to ciekawy sposób przyrządzenia schabu. Jeśli szukasz alternat...
Aromatyczna karkówka z patelni
ratingratingratingratingrating

83

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Na przygotowanie soczystej karkówki na patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz i...
Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Wrapy – szybka przekąska na ciepło, odpowiednia na drugie śniadanie lub obiad. To także smaczny s...
Opiekane łódeczki ziemniaczane z wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Chrupiące łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem oraz ostrym sosem czosnkowym są wykwintną przysta...
Szaszłyki z karkówki i boczku
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Karkówka to mięso, które dobrze nadaje się do dań przygotowywanych na grillu, wykorzystaj ją więc...
Ryba ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Dorada najlepiej smakuje pieczona lub grillowana. Z dodatkiem szpinaku z suszonymi pomidorami i o...
Roladki z kurczaka z szynką i papryką
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli szukasz przepisu na potrawę nietrudną w wykonaniu, a jednocześnie efektowną, koniecznie prz...
Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeżeli masz ochotę na danie, które łączy w sobie smaki ostre i łagodne w idealnych proporcjach, t...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GrillowanieGrillowanie

To już pewne – sezon na grilla rozpoczęty! W ruch idą podręczne zestawy grillowe: tacki, węgiel, aromatyczne przyprawy – o nich nie zapomina żaden król barbecue. W kuchni już przygotowane i czekające w gotowości na grillowanie różne rodzaje mięs, warzywa, a nawet owoce! Nie zapominajmy o tym, że niebagatelne znaczenie ma nie tylko to, co wrzucimy na ruszt, ale i to, w jaki sposób przyrządzimy grillowane specjały. Aromatyczne marynaty, zioła do grilla oraz rozmaite dodatki uatrakcyjnią każdą klasyczną pieczoną kiełbaskę czy karkówkę.

Dla kogo?

Grillować każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej – lecz z naszą pomocą bez wątpienia zostaniesz mistrzem rusztu! Grill to doskonały sposób na spędzanie wolnego czasu z bliskimi i przyjaciółmi, a potrawy z grilla smakują wprost nieziemsko.

Na jaką okazję?

Majówka, wakacyjny wypad w gronie znajomych, a może po prostu letni rodzinny wieczór? Na wszystkie te okazje sprawdzi się grillowanie.

Czy wiesz, że?

Pamiętajmy jednak, że dobry grill to nie tylko mięsne smakołyki. Na ruszcie znakomicie sprawdzą się grillowane warzywa i owoce. Pora przekonać wszystkich miłośników mięs, że rośliny w wersji grillowanej są równie pyszne. To co dziś grillujemy? Oprócz tradycyjnych ziemniaków dobrym wyborem będą cukinia, cebula, bakłażan, różnokolorowe papryki, pieczarki, a nawet kalafior. Warto też sięgnąć po soczystego ananasa, który doda potrawom nieco egzotyki. Do wyboru, do koloru!

Dla urozmaicenia:

Najpopularniejszymi smakołykami serwowanymi z grilla są różnego rodzaju kiełbaski, karkówka, boczek czy filety drobiowe. Dziś wrzuć na ruszt także ryby. Grillowany pstrąg, okoń, a nawet łosoś zachwycą smakiem wszystkich biesiadników. A to ci rybka!