Przepisy na Grillowanie

255 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (255)

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś...
Pałki z kurczaka marynowane w piwie
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczna i pełna smaku przekąska z mięsa drobiowego – to pałki z kurczaka marynowane w piwie...
Grillowane ziemniaki z oscypkiem i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Grillowany ziemniak, wyrazisty oscypek i delikatne liście szpinaku – oto składniki wybornego dani...
Wegetariańskie tortille
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Tortilla to pochodzący z kuchni meksykańskiej placek, który robi się z mąki pszennej lub kukurydz...
Szaszłyk z ziemniaków
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Szaszłyk z ziemniaków to ciekawa alternatywa dla popularnych mięsnych dań z grilla. Podawaj go ja...
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie to wyśmienity sposób na przyrządzenie tego rodzaju...
Żeberka BBQ
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Soczyste żeberka, polane wyrazistym sosem BBQ i podane z odpowiednimi dodatkami sprawdzą się jako...
Stek z karkówki z ostrym masłem ziołowym
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Chociaż steki kojarzone są często z wołowiną, przyrządzić można je z wielu gatunków mięs – to po...
Greckie pity z grillowaną papryką, serem Halloumi i sosem czosnkowym
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Zainspiruj się kuchnią grecką i przygotuj prostą sałatkę przygotowaną na bazie sałaty, rukoli i p...
Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Masz ochotę podać na obiad soczyste i aromatyczne mięso, którego przygotowanie nie zajmie wiele c...
Szaszłyki z grilla
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sezon grillowy w pełni! Dlatego przepis na szaszłyki z grilla warto mieć pod ręką. Grillowane prz...
Warzywa z grilla
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć grillowanie często kojarzone jest z różnego rodzaju daniami mięsnymi, jest to także świetna...
Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wyjątkowo pyszne i wykwintne a łatwe do przygotowania – takie właśnie są pieczone żeberka z boczk...
Warzywny szaszłyk marynowany w jogurcie
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Kolorowy, prosty w przygotowaniu i pyszny – to warzywny szaszłyk marynowany w jogurcie. Będzie św...
Pałki z kurczaka w śliwkowej marynacie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Planujesz przyrządzić danie, które łączy w sobie słodkie i ostre smaki? W takim razie zainspiruj...
Ziemniaki grillowane
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Ziemniaki pieczone na grillu często są dodatkiem do innych produktów, między innymi mięs. Z powod...
Bataty z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Idealny dodatek do dań mięsnych lub ryb! Słodkie ziemniaki z rozmarynem podkreślą i urozmaicą sma...
Steki ze schabu
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Zbliża się weekend! Znajomi wpadną na grilla, a Ty nie wiesz, czym ich zaskoczyć? Kiełbaski i kar...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z ananasem to proste połączenie mięsa z owocami, które sprawdzi się nie tylk...
Grillowane udka z rosołu
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak wykorzystać ugotowane w rosole mięso? Doskonale sprawdzi się przyrządzone na grillu. Grillowa...
Kurczak z grilla z papryką i ananasem
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, wykorzystuj je nie tylko w nadzieniach czy sosach – są ta...
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawny...
Warzywa po indyjsku
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wszyscy miłośnicy warzyw powinni być zachwyceni tą propozycją. Warzywa po indyjsku to fenomenalna...
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem to bardzo udany sposób na wykorzystanie popularnych gatunków mięs...
Pikantne skrzydełka Buffalo
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ślinka cieknie na sam ich widok! Smaczna, złocista przekąska przygotowana z drobiowych skrzydełek...
Steki wieprzowe z warzywami z woka
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Steki wieprzowe z warzywami z woka to ciekawy sposób przyrządzenia schabu. Jeśli szukasz alternat...
Aromatyczna karkówka z patelni
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Na przygotowanie aromatycznej karkówki z patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz...
Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Wrapy – szybka przekąska na ciepło, odpowiednia na drugie śniadanie lub obiad. To także smaczny s...
Opiekane łódeczki ziemniaczane z wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Chrupiące łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem oraz ostrym sosem czosnkowym są wykwintną przysta...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GrillowanieGrillowanie

To już pewne – sezon na grilla rozpoczęty! W ruch idą podręczne zestawy grillowe: tacki, węgiel, aromatyczne przyprawy – o nich nie zapomina żaden król barbecue. W kuchni już przygotowane i czekające w gotowości na grillowanie różne rodzaje mięs, warzywa, a nawet owoce! Nie zapominajmy o tym, że niebagatelne znaczenie ma nie tylko to, co wrzucimy na ruszt, ale i to, w jaki sposób przyrządzimy grillowane specjały. Aromatyczne marynaty, zioła do grilla oraz rozmaite dodatki uatrakcyjnią każdą klasyczną pieczoną kiełbaskę czy karkówkę.

Dla kogo?

Grillować każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej – lecz z naszą pomocą bez wątpienia zostaniesz mistrzem rusztu! Grill to doskonały sposób na spędzanie wolnego czasu z bliskimi i przyjaciółmi, a potrawy z grilla smakują wprost nieziemsko.

Na jaką okazję?

Majówka, wakacyjny wypad w gronie znajomych, a może po prostu letni rodzinny wieczór? Na wszystkie te okazje sprawdzi się grillowanie.

Czy wiesz, że?

Pamiętajmy jednak, że dobry grill to nie tylko mięsne smakołyki. Na ruszcie znakomicie sprawdzą się grillowane warzywa i owoce. Pora przekonać wszystkich miłośników mięs, że rośliny w wersji grillowanej są równie pyszne. To co dziś grillujemy? Oprócz tradycyjnych ziemniaków dobrym wyborem będą cukinia, cebula, bakłażan, różnokolorowe papryki, pieczarki, a nawet kalafior. Warto też sięgnąć po soczystego ananasa, który doda potrawom nieco egzotyki. Do wyboru, do koloru!

Dla urozmaicenia:

Najpopularniejszymi smakołykami serwowanymi z grilla są różnego rodzaju kiełbaski, karkówka, boczek czy filety drobiowe. Dziś wrzuć na ruszt także ryby. Grillowany pstrąg, okoń, a nawet łosoś zachwycą smakiem wszystkich biesiadników. A to ci rybka!