
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
150 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z majerankiem. Boczek oraz cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 3
Porcje mięsa posyp przyprawą, a następnie każdą z nich ułóż na dużym kawałku aluminiowej folii.

Krok 4
Na wierzchu każdej porcji połóż cebulę wymieszaną z pokrojonym boczkiem. Żeberka zawiń w folię.

Krok 5
Mięso piecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 45-50 minut. Żeberka możesz upiec również na grillu. Podaj je z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, który dzięki dodatkowi ostrych przypraw nada potrawie wyrazisty smak.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą
Wyjątkowo pyszne i wykwintne a łatwe do przygotowania – takie właśnie są pieczone żeberka z boczkiem i cebulą. To danie zachwyci każdego, a z pewnością miłośników pieczonych mięs. Wieprzowe żeberka można dusić, grillować lub… piec w folii. Ten sposób jest gwarancją tego, że żeberka będą soczyste, miękkie i cudownie pachnące. By je zrobić, zacznij od pokrojenia żeberek na mniejsze kawałki. Majeranek wymieszaj z przyprawą Knorr, która jest kompozycją aż 8 suszonych ziół. Natomiast boczek i cebulę pokrój w cienkie paski. Każdy kawałek mięsa połóż na osobnym kawałku folii aluminiowej, posyp przyprawami, a na wierzch połóż pozostałe składniki. Zawiń mięso i piecz je w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut. Tak przyrządzone żeberka możesz podawać z pieczywem bądź opiekanymi ziemniakami, ostrym ketchupem i surówkami. Smacznego!