Amerykańskie burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
1188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 plastry

4 plastry

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj jedną drobno pokrojoną w kostkę cebulę oraz oliwę. Dopraw przyprawą Knorr i wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Z mięsnej masy uformuj cztery okrągłe, jednakowej wielkości płaskie kotlety. Posmaruj je z obu stron oliwą i połóż na rozgrzanym grillu. Grilluj po 4-5 minut z każdej strony w zależności od tego, jak bardzo wysmażone burgery lubisz.

Krok 3

W tym czasie plastry boczku również ugrilluj. Bułki przekrój na połówki i opiecz krótko wraz z boczkiem.

Krok 4

Pomidora oraz pozostałą cebulę pokrój w cienkie plastry. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż wraz z plastrami pomidora oraz cebuli na bułkach.

Krok 5

Usmażone burgery przełóż na bułki z warzywami. Na wierzchu połóż po plastrze sera oraz chrupiącego boczku.

2

Opinie o przepisie

  • Seweryn Jura

    Seweryn Jura , 09.04.2016

    Super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Szymaniak

    Dominik Szymaniak , 17.07.2015

    trochę zmieniłem przepis i wyszło przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie burgeryAmerykańskie burgery

Wywodzące się ze Stanów Zjednoczonych burgery – czyli kotlety z mielonego mięsa wołowego, w chrupiącej pszennej bułce z piklami i sosami – przebojem weszły do kuchni światowej. W naszym przepisie proponujemy prawdziwe amerykańskie grillowane burgery z dodatkiem chrupkiego boczku i świeżymi pomidorami. Soczyste mięso, ciepła bułka i kilka ulubionych dodatków warzywnych to dobry pomysł na obiad lub kolację.Teraz zrobienie tego popularnego dania, jak z amerykańskiej restauracji, jest nie tylko możliwe, ale również szybkie. Jeśli lubisz w kuchni testować nowe połączenia smakowe, swoje burgery możesz nieco zmodyfikować, np. dodając do nich sos z awokado czyli guacamole, grillowaną paprykę albo sosy tabasco lub czosnkowy. Gdy rodzina zapyta, co dziś na obiad, a ty odpowiesz „Burgery amerykańskie”, możesz się spodziewać wyjątkowo pozytywnej reakcji.