Hamburger w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel słoninę (lub boczek) w maszynce do mielenia mięsa i wymieszaj ją z mięsem.

Hamburger w ziołach - Krok 1

Krok 2

Dopraw mięso mielone przyprawą Delikat Knorr, ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj i wyrób.

Hamburger w ziołach - Krok 2

Krok 3

Uformuj z masy mięsnej płaskie, okrągłe kotlety.

Hamburger w ziołach - Krok 3

Krok 4

Kotleciki układaj na ruszcie i piecz z obu stron po mniej więcej 8 minut.

Hamburger w ziołach - Krok 4

Krok 5

Przypiecz na grillu również bułki i posmaruj je sosem powstałym z połączenia ketchupu i majonezu.

Hamburger w ziołach - Krok 5

Krok 6

W bułkach ułóż po liściu sałaty lodowej oraz po plasterku pomidora i ogórka. Na koniec dodaj usmażony kotlet i plaster sera, a całość przykryj drugą połówką bułki.

Hamburger w ziołach - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak hamburgerów możesz wzbogacić dodając do mięsa mielonego różne dodatki np.: kukurydzę, kapary, dymkę czy pieczarki.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Jurczyk

    Tomasz Jurczyk , 28.11.2015

    Fajne danie, wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger w ziołachHamburger w ziołach

Hamburger wcale nie musi być jedzeniem typu „fast”, kupowanym po drodze do domu. Teraz przyrządzisz go we własnej kuchni – na bogato. Domowe hamburgery mogą być świetną alternatywą dla obiadu. Mięso mielone zmieszane z boczkiem i przyrządzone na grillu wyśmienicie komponuje się ze słodko-słonymi dodatkami, czyli plasterkiem soczystego pomidora i domowego, kiszonego ogórka. Dodając do tego plaster żółtego sera i liść chrupiącej, świeżej sałaty lodowej, stworzysz kolorowe danie, zamknięte w bułce. Na pewno zasmakuje nie tylko tobie, ale wszystkim domownikom. Kropla sosu tylko dopełni smaku. Miłośnicy ostrego jedzenia, niech dodadzą ketchupu w wersji hot. Danie jest proste i przygotujesz je nawet wtedy, gdy w lodówce pustki. Jeśli nie masz pomidora – zastąp go papryką, a sałata masłowa może śmiało zająć miejsce lodowej. Hamburger i tak będzie smakował pysznie!