Hamburger w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hamburger w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

554 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel słoninę (lub boczek) w maszynce do mielenia mięsa i wymieszaj ją z mięsem.

Hamburger w ziołach - Krok 1

Krok 2

Dopraw mięso mielone przyprawą Delikat Knorr, ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj i wyrób.

Hamburger w ziołach - Krok 2

Krok 3

Uformuj z masy mięsnej płaskie, okrągłe kotlety.

Hamburger w ziołach - Krok 3

Krok 4

Kotleciki układaj na ruszcie i piecz z obu stron po mniej więcej 8 minut.

Hamburger w ziołach - Krok 4

Krok 5

Przypiecz na grillu również bułki i posmaruj je sosem powstałym z połączenia ketchupu i majonezu.

Hamburger w ziołach - Krok 5

Krok 6

W bułkach ułóż po liściu sałaty lodowej oraz po plasterku pomidora i ogórka. Na koniec dodaj usmażony kotlet i plaster sera, a całość przykryj drugą połówką bułki.

Hamburger w ziołach - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak hamburgerów możesz wzbogacić dodając do mięsa mielonego różne dodatki np.: kukurydzę, kapary, dymkę czy pieczarki.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Jurczyk

    Tomasz Jurczyk , 28.11.2015

    Fajne danie, wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger w ziołachHamburger w ziołach

Hamburger wcale nie musi być jedzeniem typu „fast”, kupowanym po drodze do domu. Teraz przyrządzisz go we własnej kuchni – na bogato. Domowe hamburgery mogą być świetną alternatywą dla obiadu. Mięso mielone zmieszane z boczkiem i przyrządzone na grillu wyśmienicie komponuje się ze słodko-słonymi dodatkami, czyli plasterkiem soczystego pomidora i domowego, kiszonego ogórka. Dodając do tego plaster żółtego sera i liść chrupiącej, świeżej sałaty lodowej, stworzysz kolorowe danie, zamknięte w bułce. Na pewno zasmakuje nie tylko tobie, ale wszystkim domownikom. Kropla sosu tylko dopełni smaku. Miłośnicy ostrego jedzenia, niech dodadzą ketchupu w wersji hot. Danie jest proste i przygotujesz je nawet wtedy, gdy w lodówce pustki. Jeśli nie masz pomidora – zastąp go papryką, a sałata masłowa może śmiało zająć miejsce lodowej. Hamburger i tak będzie smakował pysznie!