
Składniki
600 gramów
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel słoninę (lub boczek) w maszynce do mielenia mięsa i wymieszaj ją z mięsem.
Krok 2
Dopraw mięso mielone przyprawą Delikat Knorr, ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj i wyrób.
Krok 3
Uformuj z masy mięsnej płaskie, okrągłe kotlety.
Krok 4
Kotleciki układaj na ruszcie i piecz z obu stron po mniej więcej 8 minut.
Krok 5
Przypiecz na grillu również bułki i posmaruj je sosem powstałym z połączenia ketchupu i majonezu.
Krok 6
W bułkach ułóż po liściu sałaty lodowej oraz po plasterku pomidora i ogórka. Na koniec dodaj usmażony kotlet i plaster sera, a całość przykryj drugą połówką bułki.
Dobra rada:
Smak hamburgerów możesz wzbogacić dodając do mięsa mielonego różne dodatki np.: kukurydzę, kapary, dymkę czy pieczarki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hamburger w ziołach
Hamburger wcale nie musi być jedzeniem typu „fast”, kupowanym po drodze do domu. Teraz przyrządzisz go we własnej kuchni – na bogato. Domowe hamburgery mogą być świetną alternatywą dla obiadu. Mięso mielone zmieszane z boczkiem i przyrządzone na grillu wyśmienicie komponuje się ze słodko-słonymi dodatkami, czyli plasterkiem soczystego pomidora i domowego, kiszonego ogórka. Dodając do tego plaster żółtego sera i liść chrupiącej, świeżej sałaty lodowej, stworzysz kolorowe danie, zamknięte w bułce. Na pewno zasmakuje nie tylko tobie, ale wszystkim domownikom. Kropla sosu tylko dopełni smaku. Miłośnicy ostrego jedzenia, niech dodadzą ketchupu w wersji hot. Danie jest proste i przygotujesz je nawet wtedy, gdy w lodówce pustki. Jeśli nie masz pomidora – zastąp go papryką, a sałata masłowa może śmiało zająć miejsce lodowej. Hamburger i tak będzie smakował pysznie!