Pieczona karkówka z zielonym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona karkówka z zielonym pieprzem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki.

Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - Krok 1

Krok 2

Gotową marynatą natrzyj mięso i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - Krok 2

Krok 3

Wierzch mięsa posyp odsączonym pieprzem. Następnie wstaw karkówkę do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez około godzinę. Gotowe mięso pokrój i podawaj np. z sosem pieczeniowym lub Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, który wzbogaci smak potrawy.

Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - Krok 3
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona karkówka z zielonym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczona karkówka z zielonym pieprzem Pieczona karkówka z zielonym pieprzem

Łatwa do przygotowania, znakomita w smaku, lekko pieprzna i doskonała na obiad dla całej rodziny. Ten przepis na pieczoną karkówkę z zielonym pieprzem ma same zalety, dlatego koniecznie go wypróbuj. Smak pieczonej karkówki zdecydowanie różni się od karkówki z grilla. Pieczone mięso jest delikatniejsze, wręcz aksamitne, a dobrze doprawione – jest intensywne i aromatyczne. Taka właśnie jest karkówka według naszego przepisu. By zrobić marynatę wymieszaj przyprawy, musztardę oraz posiekaną świeżą natkę pietruszki. Mięso natrzyj gotową marynatą i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Teraz dodaj kluczowy składnik – zielony pieprz z zalewy. Jest to najłagodniejszy rodzaj pieprzu, jednak wciąż wyrazisty w smaku i zapachu. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, sosów, zup oraz ryb. Tak przygotowane danie, piecz w nagrzanym piekarniku przez około godzinę. Serwuj z ziemniakami lub kaszą. Pycha!