Soczysta karkówka z warzywami z grilla
łatwe
485 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
8 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
20 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na 4 kotlety i lekko je rozbij.
Krok 2
Przygotuj w dużej misce marynatę, łącząc ½ zawartości opakowania przyprawy Knorr, musztardę, olej roślinny, posiekany czosnek, majeranek i tymianek.
Krok 3
Zamarynuj karkówkę w otrzymanej marynacie i pozostaw w lodówce na 3 godziny, co jakiś czas ją odwracając.
Krok 4
Umyj wszystkie warzywa. Z papryki usuń nasiona, bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a pieczarki na połówki.
Krok 5
Pozostałą przyprawę Knorr dodaj wraz z odrobiną oliwy i soku z cytryny do warzyw i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 6
Grilluj mięso przez 10 minut z każdej strony, a warzywa do momentu, aż będą rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysta karkówka z warzywami z grilla
Karkówka to mięso bardzo często wykorzystywane podczas grillowania. Co zrobić, aby była soczysta i apetyczna? Dowiesz się z tego przepisu. Zacznij od pokrojenia wieprzowiny na cztery kotlety, po czym delikatnie je rozbij. Następnie przygotuj marynatę – wykorzystaj do tego olej roślinny, musztardę, posiekany czosnek i przyprawy, takie jak majeranek oraz tymianek. Mięso zamarynuj i odstaw do lodówki, aby nabrało głębokiego smaku. W tym czasie umyj warzywa, pieczarki przekrój na pół, bakłażana i cukinię w plastry, a z papryki usuń gniazda nasienne. Dobrym sposobem na urozmaicenie dania jest dodanie do warzyw oliwy, cytryny i ulubionych ziół – zyskają wówczas odpowiedni aromat. Przygotowaną karkówkę grilluj z każdej strony, a warzywa do momentu, aż będą miękkie. Upieczone mięso i dodatki podawaj z delikatnym sosem jogurtowym lub tzatziki oraz świeżą sałatą. Koniecznie sprawdź, jak smakuje przyrządzona według naszego przepisu soczysta karkówka z warzywami z grilla. Przygotuj ją przy najbliższej okazji.