Polędwiczki wieprzowe z serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z serem brie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

49

1358 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

675 osób wydrukowało

Pobierz pdf

918 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 opakowania

200 gramów

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj szczypiorek, a szynkę pokrój w kostkę. Ser okrój z białej skórki. Umieść w misce, dodaj szczypiorek, ziarna słonecznika i szynkę. Wszystko razem wygnieć ręką. Z masy uformuj 1 centymetrowej wielkości kulki.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, umyj, osusz. Pokrój w 1 centymetrowej grubości plastry.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 2

Krok 3

Plaster mięsa ułóż na folii plastikowej, przykryj drugim kawałkiem foli, rozklep je na płaski placek. Mięso oprósz pieprzem i odrobiną Przyprawy Knorr.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 3

Krok 4

Po środku mięsa umieść kulkę farszu. Naciskając spraw, żeby się rozpłaszczyła.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 4

Krok 5

Mięso zawiń dookoła formując koperty. Mięso zamaczaj w rozkłóconym z mlekiem jajku. Kotleciki panieruj w Fixie Knorr.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 5

Krok 6

Panierowane kotleciki smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 6

Krok 7

Kotleciki podawaj z sosem meksykańskim przygotowanym według przepisu na opakowaniu, wymieszanym z majonezem i ketchupem.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 7
6

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Teppel

    Małgorzata Teppel , 21.11.2017

    Super!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kosela

    Marcin Kosela , 18.03.2017

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Madej

    Marcin Madej , 19.09.2016

    Nawet mi wyszło. Żonie też smakowało więc musiało być smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Gajos

    Ela Gajos , 28.01.2016

    Rewelacja! Wszystkim bardzo smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka  Wysocka

    Agnieszka Wysocka , 26.12.2015

    Meeeega pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Witek

    Michał Witek , 13.11.2015

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe z serem brie Polędwiczki wieprzowe z serem brie

Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowiemy ci, jak przygotować z niej oryginalne danie, które na stałe zagości na twoim stole. Polędwica jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu. Między innymi dlatego, że nie wymaga pieczołowitej obróbki ani zbyt długiego pieczenia. Wystarczy kilkanaście minut, by przygotować z niej wykwintne danie. Najczęściej podawana jest w całości jako pieczeń w sosie, w postaci zrazów lub panierowanych kotletów. My proponujemy nadać kotlecikom nieco elegancji i podać polędwiczki wieprzowe z serem brie. Najlepszy efekt osiągniesz, jeśli w plastry polędwiczki zawiniesz farsz przygotowany z kawałka tego francuskiego sera, szynki i szczypiorku. Połączenie tych smaków nada polędwicy wyrazistego charakteru. Jeśli chcesz podać je na obiad, koniecznie z dodatkami w postaci gotowanych ziemniaków i świeżej surówki. Możesz też przygotować do nich ulubiony sos i serwować jako przystawkę.