
Składniki
400 gramów
200 gramów
2 opakowania
200 gramów
5 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj szczypiorek, a szynkę pokrój w kostkę. Ser okrój z białej skórki. Umieść w misce, dodaj szczypiorek, ziarna słonecznika i szynkę. Wszystko razem wygnieć ręką. Z masy uformuj 1 centymetrowej wielkości kulki.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, umyj, osusz. Pokrój w 1 centymetrowej grubości plastry.

Krok 3
Plaster mięsa ułóż na folii plastikowej, przykryj drugim kawałkiem foli, rozklep je na płaski placek. Mięso oprósz pieprzem i odrobiną Przyprawy Knorr.

Krok 4
Po środku mięsa umieść kulkę farszu. Naciskając spraw, żeby się rozpłaszczyła.

Krok 5
Mięso zawiń dookoła formując koperty. Mięso zamaczaj w rozkłóconym z mlekiem jajku. Kotleciki panieruj w Fixie Knorr.

Krok 6
Panierowane kotleciki smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Krok 7
Kotleciki podawaj z sosem meksykańskim przygotowanym według przepisu na opakowaniu, wymieszanym z majonezem i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z serem brie
Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowiemy ci, jak przygotować z niej oryginalne danie, które na stałe zagości na twoim stole. Polędwica jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu. Między innymi dlatego, że nie wymaga pieczołowitej obróbki ani zbyt długiego pieczenia. Wystarczy kilkanaście minut, by przygotować z niej wykwintne danie. Najczęściej podawana jest w całości jako pieczeń w sosie, w postaci zrazów lub panierowanych kotletów. My proponujemy nadać kotlecikom nieco elegancji i podać polędwiczki wieprzowe z serem brie. Najlepszy efekt osiągniesz, jeśli w plastry polędwiczki zawiniesz farsz przygotowany z kawałka tego francuskiego sera, szynki i szczypiorku. Połączenie tych smaków nada polędwicy wyrazistego charakteru. Jeśli chcesz podać je na obiad, koniecznie z dodatkami w postaci gotowanych ziemniaków i świeżej surówki. Możesz też przygotować do nich ulubiony sos i serwować jako przystawkę.