Polędwiczki wieprzowe z serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z serem brie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

54

heart
1404 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

818 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 opakowania

200 gramów

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj szczypiorek, a szynkę pokrój w kostkę. Ser okrój z białej skórki. Umieść w misce, dodaj szczypiorek, ziarna słonecznika i szynkę. Wszystko razem wygnieć ręką. Z masy uformuj 1 centymetrowej wielkości kulki.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, umyj, osusz. Pokrój w 1 centymetrowej grubości plastry.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 2

Krok 3

Plaster mięsa ułóż na folii plastikowej, przykryj drugim kawałkiem foli, rozklep je na płaski placek. Mięso oprósz pieprzem i odrobiną Przyprawy Knorr.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 3

Krok 4

Po środku mięsa umieść kulkę farszu. Naciskając spraw, żeby się rozpłaszczyła.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 4

Krok 5

Mięso zawiń dookoła formując koperty. Mięso zamaczaj w rozkłóconym z mlekiem jajku. Kotleciki panieruj w Fixie Knorr.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 5

Krok 6

Panierowane kotleciki smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 6

Krok 7

Kotleciki podawaj z sosem meksykańskim przygotowanym według przepisu na opakowaniu, wymieszanym z majonezem i ketchupem.

Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - Krok 7
6

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Teppel

    Małgorzata Teppel , 21.11.2017

    Super!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kosela

    Marcin Kosela , 18.03.2017

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Madej

    Marcin Madej , 19.09.2016

    Nawet mi wyszło. Żonie też smakowało więc musiało być smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Gajos

    Ela Gajos , 28.01.2016

    Rewelacja! Wszystkim bardzo smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka  Wysocka

    Agnieszka Wysocka , 26.12.2015

    Meeeega pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Witek

    Michał Witek , 13.11.2015

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe z serem brie Polędwiczki wieprzowe z serem brie

Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowiemy ci, jak przygotować z niej oryginalne danie, które na stałe zagości na twoim stole. Polędwica jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu. Między innymi dlatego, że nie wymaga pieczołowitej obróbki ani zbyt długiego pieczenia. Wystarczy kilkanaście minut, by przygotować z niej wykwintne danie. Najczęściej podawana jest w całości jako pieczeń w sosie, w postaci zrazów lub panierowanych kotletów. My proponujemy nadać kotlecikom nieco elegancji i podać polędwiczki wieprzowe z serem brie. Najlepszy efekt osiągniesz, jeśli w plastry polędwiczki zawiniesz farsz przygotowany z kawałka tego francuskiego sera, szynki i szczypiorku. Połączenie tych smaków nada polędwicy wyrazistego charakteru. Jeśli chcesz podać je na obiad, koniecznie z dodatkami w postaci gotowanych ziemniaków i świeżej surówki. Możesz też przygotować do nich ulubiony sos i serwować jako przystawkę.