Pikantne sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne sakiewki

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

30 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje mąki przesiej, zmiksuj z jajkiem, olejem, szczyptą soli i taką ilością wody, aby wyszło dość gęste ciasto. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Na gorącym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, podsmaż. Włóż pokrojone w kostkę pomidory i posiekany szczypior, posól i popieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Farsz wykładaj na środek naleśnika, formuj sakiewki, związuj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej