Pikantne sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne sakiewki

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

1 szczypta

1 pęczek

1 szczypta

10 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje mąki przesiej, zmiksuj z jajkiem, olejem, szczyptą soli i taką ilością wody, aby wyszło dość gęste ciasto. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Na gorącym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, podsmaż. Włóż pokrojone w kostkę pomidory i posiekany szczypior, posól i popieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Farsz wykładaj na środek naleśnika, formuj sakiewki, związuj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej