Pikantne sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne sakiewki

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

1 szczypta

1 pęczek

1 szczypta

10 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje mąki przesiej, zmiksuj z jajkiem, olejem, szczyptą soli i taką ilością wody, aby wyszło dość gęste ciasto. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Na gorącym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, podsmaż. Włóż pokrojone w kostkę pomidory i posiekany szczypior, posól i popieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Farsz wykładaj na środek naleśnika, formuj sakiewki, związuj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej