
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z wodą i jajkami, wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Krok 3
Ostudzoną cebulę i boczek dodaj do ciasta ziemniaczanego, po czym całość przełóż do foremki wysmarowanej masłem.

Krok 4
Tak przygotowaną babkę włóż do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez ok. 50 minut. Podawaj z ulubioną surówką i sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Baba ziemniaczana z boczkiem
Niebanalna przekąska, która nadaje się na stół przygotowany na imprezę ze znajomymi, np. urodziny czy imieniny. Tak samo dobrze pasuje na szybką przekąskę w domu, pracy i na wycieczce. Jak sama widzisz, to jedno danie daje ci wiele możliwości, dlatego pamiętaj o nim, kiedy chcesz upiec małe co nieco, a niekoniecznie masz dużo czasu na przygotowanie czegoś efektownego.Ciasto ziemniaczane wzbogacone wędzonym boczkiem i cebulką to bardzo treściwa i aromatyczna kompozycja, która podbije każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie. Kawałki babki są idealną przekąską, ale możesz je również podać w wersji obiadowej. Doskonale pasują do niej wszelkiego rodzaju sosy, na przykład sos grzybowy. Możesz również przygotować sos śmietanowy z czosnkiem lub koperkowy. Koniecznie podaj również surówkę ze świeżych warzyw. Może to być marchewka z selerem lub surówka na bazie kapusty.