
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
600 gramów
3 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię przekrój, usuń miąższ i zetrzyj na tarce o małych oczkach, ziemniaki również.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Z masy odciśnij wodę. Czosnek przeciśnij przez praskę
Krok 4
Wymieszaj ziemniaki , cukinię , cebulę i czosnek.
Krok 5
Wbij jajka, a następnie dodaj mąkę. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj.
Krok 6
Kładź łyżką ciasto formując niewielkie placuszki na rozgrzany olej i smaż po 1 minucie z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej