Placki z ziemniaków i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ziemniaków i cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

600 gramów

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię przekrój, usuń miąższ i zetrzyj na tarce o małych oczkach, ziemniaki również.

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 1

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 2

Krok 3

Z masy odciśnij wodę. Czosnek przeciśnij przez praskę

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj ziemniaki , cukinię , cebulę i czosnek.

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 4

Krok 5

Wbij jajka, a następnie dodaj mąkę. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj.

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 5

Krok 6

Kładź łyżką ciasto formując niewielkie placuszki na rozgrzany olej i smaż po 1 minucie z obu stron.

Placki z ziemniaków i cukinii - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ziemniaków i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej