Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

3 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cuknię zetrzyj na papkę, po czym odłóż na sitko, aby odsączyć nadmiar wody

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę i pietruszkę posiekaj.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 2

Krok 3

Połącz cukinię, cebulę, mąkę, jajka i pietruszkę. Dopraw przyprawami.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 3

Krok 4

Następnie uformuj okrągłe placuszki i smaż w niewielkiej ilości oliwy.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 4

Krok 5

Usmażone placki odkładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj z dipem jogurtowym.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej