Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

3 sztuki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cuknię zetrzyj na papkę, po czym odłóż na sitko, aby odsączyć nadmiar wody

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę, pietruszkę oraz bazylię posiekaj.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 2

Krok 3

Połącz cukinię, cebulę, mąkę, jajka i zioła w misce. Dopraw solą i pieprzem.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 3

Krok 4

Następnie uformuj okrągłe placuszki i smaż w niewielkiej ilości oliwy.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 4

Krok 5

Usmażone placki odkładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj z dipem jogurtowym.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej