Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

3 sztuki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cuknię zetrzyj na papkę, po czym odłóż na sitko, aby odsączyć nadmiar wody

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę, pietruszkę oraz bazylię posiekaj.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 2

Krok 3

Połącz cukinię, cebulę, mąkę, jajka i zioła w misce. Dopraw solą i pieprzem.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 3

Krok 4

Następnie uformuj okrągłe placuszki i smaż w niewielkiej ilości oliwy.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 4

Krok 5

Usmażone placki odkładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj z dipem jogurtowym.

Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej