
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut. Następnie wystudź, obierz i przekrój na pół.

Krok 2
Wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem w misce.

Krok 3
Szpinak rozmroź, odciśnij z nadmiaru wody i delikatnie podsmaż.

Krok 4
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj z śmietanką i wlej do szpinaku. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie odstaw aby ostygł.

Krok 5
Wystudzony farsz posiekaj i wymieszaj z żółtkami i majonezem.

Krok 6
Tak przygotowany farsz nakładaj do wydrążonych białek.


Dobra rada:
Do podsmażonego szpinaku możesz dodać jeden ząbek czosnku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka faszerowane szpinakiem
Szukasz inspiracji na szybką przekąskę podawaną na różne okazje? Jajka faszerowane szpinakiem będą odpowiednim rozwiązaniem. Dobrze sprawdzą się jako przystawka oraz dodatek do pieczonych mięs. Podstawą dania jest farsz, który nałożysz do wcześniej wydrążonych białek z kurzych jajek. Do przygotowania potrawy użyj mrożonego szpinaku (ewentualnie świeżych liści). Aby nadzienie zyskało bardziej intensywny smak, dodaj podczas duszenia przeciśnięty przez praskę czosnek. W tym celu wykorzystaj również pokruszony ser feta, który z powodzeniem zastąpisz serkiem śmietankowym lub ricottą. Jeśli lubisz eksperymentować z przyprawami, do farszu dodaj pieprz cayenne, bazylię lub zioła prowansalskie. Wszystkie składniki nadzienia do jajek warto zmieszać dokładnie za pomocą blendera, aby uzyskać jednolitą masę. Jajka faszerowane ze szpinakiem podawaj na półmisku. Do dekoracji świetnie nadają się suszone pomidory, kiełki rzodkiewki lub natka pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu.