
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut. Następnie wystudź, obierz i przekrój na pół.

Krok 2
Wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem w misce.

Krok 3
Szpinak rozmroź, odciśnij z nadmiaru wody i delikatnie podsmaż.

Krok 4
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj z śmietanką i wlej do szpinaku. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie odstaw aby ostygł.

Krok 5
Wystudzony farsz posiekaj i wymieszaj z żółtkami i majonezem.

Krok 6
Tak przygotowany farsz nakładaj do wydrążonych białek.


Dobra rada:
Do podsmażonego szpinaku możesz dodać jeden ząbek czosnku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka faszerowane szpinakiem
Szukasz inspiracji na szybką przekąskę podawaną na różne okazje? Jajka faszerowane szpinakiem będą odpowiednim rozwiązaniem. Dobrze sprawdzą się jako przystawka oraz dodatek do pieczonych mięs. Podstawą dania jest farsz, który nałożysz do wcześniej wydrążonych białek z kurzych jajek. Do przygotowania potrawy użyj mrożonego szpinaku (ewentualnie świeżych liści). Aby nadzienie zyskało bardziej intensywny smak, dodaj podczas duszenia przeciśnięty przez praskę czosnek. W tym celu wykorzystaj również pokruszony ser feta, który z powodzeniem zastąpisz serkiem śmietankowym lub ricottą. Jeśli lubisz eksperymentować z przyprawami, do farszu dodaj pieprz cayenne, bazylię lub zioła prowansalskie. Wszystkie składniki nadzienia do jajek warto zmieszać dokładnie za pomocą blendera, aby uzyskać jednolitą masę. Jajka faszerowane ze szpinakiem podawaj na półmisku. Do dekoracji świetnie nadają się suszone pomidory, kiełki rzodkiewki lub natka pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu.




































