Wyjątkowe jajka z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo nie dłużej niż przez 8 minut.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 1

Krok 2

Następnie ostudź je, obierz i przekrój na pół. Połówki jajek ułóż na talerzu lub półmisku.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 2

Krok 3

Majonez dekoracyjnie nałóż na każdą połówkę jajka.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 3

Krok 4

Gotowe jaja udekoruj kilkoma ziarenkami kawioru oraz małą gałązką koperku.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodatkowo jaja możesz podać z cząstką cytryny i grzankami.

Tagi:
1

Opinie o przepisie

  • Marzena Meggi Poleczko

    Marzena Meggi Poleczko

    Z każdym przepisem coraz bardziej podoba mi się strona.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wyjątkowe jajka z majonezemWyjątkowe jajka z majonezem

Jajka na twardo z majonezem, to jeden z najbardziej rozpowszechnionych sposobów na podanie tego produktu. Szybkie, smaczne i powszechnie lubiane, podaje się je na przekąski podczas przyjęć lub na śniadanie. Spróbuj jednak wyjątkowych jajek z majonezem, podanych z czarnym lub czerwonym kawiorem i ozdobionych koperkiem. Czym różni się kawior czarny od czerwonego? Przede wszystkim pochodzeniem. Czarny pochodzi od ryb z gatunków jesiotrowatych, czerwony zaś od łososiowatych. Żeby podkreślić smak tego szlachetnego dodatku, skrop go delikatnie sokiem z cytryny albo cząstki tego owocu podaj na osobnym półmisku, by każdy doprawił swoją porcję według uznania. Majonez nakładaj na jajka za pomocą szprycy, tworząc dekoracyjne wzorki. Jajka z majonezem i kawiorem podawaj bez innych dodatków albo z niewielkimi kawałkami pszennego pieczywa. Ważne jest to, by użyć do przyrządzenia tej wyjątkowo eleganckiej przekąski składników wysokiej jakości. Jajka najlepsze będą od kur z wolnego wybiegu, najlepiej z hodowli ekologicznej. Spróbuj tych wyjątkowo przyrządzonych jajek.