Wyjątkowe jajka z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo nie dłużej niż przez 8 minut.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 1

Krok 2

Następnie ostudź je, obierz i przekrój na pół. Połówki jajek ułóż na talerzu lub półmisku.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 2

Krok 3

Majonez dekoracyjnie nałóż na każdą połówkę jajka.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 3

Krok 4

Gotowe jaja udekoruj kilkoma ziarenkami kawioru oraz małą gałązką koperku.

Wyjątkowe jajka z majonezem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodatkowo jaja możesz podać z cząstką cytryny i grzankami.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Meggi Poleczko

    Marzena Meggi Poleczko , 13.03.2016

    Z każdym przepisem coraz bardziej podoba mi się strona.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyjątkowe jajka z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wyjątkowe jajka z majonezemWyjątkowe jajka z majonezem

Jajka na twardo z majonezem, to jeden z najbardziej rozpowszechnionych sposobów na podanie tego produktu. Szybkie, smaczne i powszechnie lubiane, podaje się je na przekąski podczas przyjęć lub na śniadanie. Spróbuj jednak wyjątkowych jajek z majonezem, podanych z czarnym lub czerwonym kawiorem i ozdobionych koperkiem. Czym różni się kawior czarny od czerwonego? Przede wszystkim pochodzeniem. Czarny pochodzi od ryb z gatunków jesiotrowatych, czerwony zaś od łososiowatych. Żeby podkreślić smak tego szlachetnego dodatku, skrop go delikatnie sokiem z cytryny albo cząstki tego owocu podaj na osobnym półmisku, by każdy doprawił swoją porcję według uznania. Majonez nakładaj na jajka za pomocą szprycy, tworząc dekoracyjne wzorki. Jajka z majonezem i kawiorem podawaj bez innych dodatków albo z niewielkimi kawałkami pszennego pieczywa. Ważne jest to, by użyć do przyrządzenia tej wyjątkowo eleganckiej przekąski składników wysokiej jakości. Jajka najlepsze będą od kur z wolnego wybiegu, najlepiej z hodowli ekologicznej. Spróbuj tych wyjątkowo przyrządzonych jajek.