Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkę czosnku zawiń w folię aluminiową, upiecz w rozgrzanym do 190*C piekarniku przez około 15 minut. Po tym czasie, pozwól, aby czosnek nieco przestygł, a następnie wyciśnij go ze skorupek i połącz z majonezem.

Krok 2

Mięso delikatnie posmaruj olejem, połóż na rozgrzany ruszt, opiekaj z obu stron, aż mięso uzyska ulubiony stopień wysmażenia.

Krok 3

W międzyczasie na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę i pieczarki, dopraw je do smaku solą i pieprzem. Opiecz bułki, posmaruj je obficie majonezem czosnkowym, ułóż najpierw sałatę, a następnie mięso. Na mięso nałóż porcję hummusu. Ułóż na nim cebule i pieczarki a następnie całość przykryj wierzchnią warstwą bułki posmarowaną majonezem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też ułóżyć plaster sera na mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej