Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkę czosnku zawiń w folię aluminiową, upiecz w rozgrzanym do 190*C piekarniku przez około 15 minut. Po tym czasie, pozwól, aby czosnek nieco przestygł, a następnie wyciśnij go ze skorupek i połącz z majonezem.

Krok 2

Mięso wołowe mielone na burgery dopraw solą i pieprzem. Wyrób i uformuj kształt i wielkość burgera. Mięso delikatnie posmaruj olejem, połóż na rozgrzany ruszt, opiekaj z obu stron, aż mięso uzyska ulubiony stopień wysmażenia.

Krok 3

W międzyczasie na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę i pieczarki, dopraw je do smaku solą i pieprzem. Opiecz bułki, posmaruj je obficie majonezem czosnkowym, ułóż najpierw sałatę, a następnie mięso. Na mięso nałóż porcję hummusu. Ułóż na nim cebule i pieczarki a następnie całość przykryj wierzchnią warstwą bułki posmarowaną majonezem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też ułóżyć plaster sera na mięso.

2

Opinie o przepisie

  • Heniek

    Heniek , 13.05.2024

    Sorry, zero informacji jak przygotować mięso wołowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej