Składniki
500 gramów
200 gramów
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Główkę czosnku zawiń w folię aluminiową, upiecz w rozgrzanym do 190*C piekarniku przez około 15 minut. Po tym czasie, pozwól, aby czosnek nieco przestygł, a następnie wyciśnij go ze skorupek i połącz z majonezem.
Krok 2
Mięso wołowe mielone na burgery dopraw solą i pieprzem. Wyrób i uformuj kształt i wielkość burgera. Mięso delikatnie posmaruj olejem, połóż na rozgrzany ruszt, opiekaj z obu stron, aż mięso uzyska ulubiony stopień wysmażenia.
Krok 3
W międzyczasie na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę i pieczarki, dopraw je do smaku solą i pieprzem. Opiecz bułki, posmaruj je obficie majonezem czosnkowym, ułóż najpierw sałatę, a następnie mięso. Na mięso nałóż porcję hummusu. Ułóż na nim cebule i pieczarki a następnie całość przykryj wierzchnią warstwą bułki posmarowaną majonezem.
Dobra rada:
Możesz też ułóżyć plaster sera na mięso.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej