Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
łatwe
235 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
4 plastry
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 2
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.
Krok 3
Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.
Krok 4
Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.
Krok 5
Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.
Krok 6
Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej