Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
łatwe
369 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
4 plastry
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 2
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

Krok 3
Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

Krok 4
Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

Krok 5
Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

Krok 6
Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej