Kanapka ciabatta na ciepło - na drugie śniadanie | Przepisy.pl pixel

Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1576 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

422 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

4 plastry

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 1

Krok 2

Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 2

Krok 3

Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 3

Krok 4

Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 4

Krok 5

Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • A

    A , 23.06.2025

    100 g rukoli na jedną kanapkę?!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Andrzej Z.

    Andrzej Z. , 21.07.2020

    Przepyszna kanapka. Rodzinka sie zachwyciła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alpin Sklep

    Alpin Sklep , 28.01.2017

    Idealne śniadanie na weekend!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.