Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
łatwe
423 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
4 plastry
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 2
Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

Krok 3
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

Krok 4
Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

Krok 5
Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

Krok 6
Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.