Kanapka ciabatta na ciepło - z ciabattą | Przepisy.pl pixel

Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1579 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

4 plastry

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 1

Krok 2

Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 2

Krok 3

Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 3

Krok 4

Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 4

Krok 5

Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • A

    A , 23.06.2025

    100 g rukoli na jedną kanapkę?!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Andrzej Z.

    Andrzej Z. , 21.07.2020

    Przepyszna kanapka. Rodzinka sie zachwyciła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alpin Sklep

    Alpin Sklep , 28.01.2017

    Idealne śniadanie na weekend!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.