Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
łatwe
304 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
4 plastry
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 2
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.
Krok 3
Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.
Krok 4
Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.
Krok 5
Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.
Krok 6
Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej