Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
łatwe
422 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
4 plastry
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 2
Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

Krok 3
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

Krok 4
Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

Krok 5
Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

Krok 6
Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.