Kanapka ciabatta na ciepło - na drugie śniadanie | Przepisy.pl pixel

Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1578 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

423 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

4 plastry

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 1

Krok 2

Rukolę umyj, osusz i wymieszaj z oliwą. Pomidory i mozarellę pokrój na plasterki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 2

Krok 3

Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem majonezowy.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 3

Krok 4

Na dolnej warstwie ciabatty połóż rukolę, a następnie na przemian plastry sera i pomidora.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 4

Krok 5

Na końcu połóż szynkę, a na wierzchu pokrojone oliwki.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj drugą częścią ciabatty i zepnij kanapkę wykałaczką. Podawaj na zimno lub ciepło.

 Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • A

    A , 23.06.2025

    100 g rukoli na jedną kanapkę?!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Andrzej Z.

    Andrzej Z. , 21.07.2020

    Przepyszna kanapka. Rodzinka sie zachwyciła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alpin Sklep

    Alpin Sklep , 28.01.2017

    Idealne śniadanie na weekend!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.