
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 szklanki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki umyj, a następnie zalej wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
Zmiksuj twaróg z jogurtem, solą, pieprzem i orzeszkami.
Krok 3
Dodaj rodzynki do masy, wymieszaj i schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej