Kanapki z pastą twarogową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą twarogową

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki, poza pestkami dyni i prażoną cebulką.

Krok 3

Układaj na pokrojonych w niewielkie kawałki, lub wyciętych np.kieliszkami kromkach chleba-posypuj pestkami dyni i prażoną cebulką. Możesz tez z twarogu ulepić kulki i obtoczyć je w cebulce, lub pestkach dyni.

setie setie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej