
Składniki
0.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki kiszone i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki, poza pestkami dyni i prażoną cebulką.
Krok 3
Układaj na pokrojonych w niewielkie kawałki, lub wyciętych np.kieliszkami kromkach chleba-posypuj pestkami dyni i prażoną cebulką. Możesz tez z twarogu ulepić kulki i obtoczyć je w cebulce, lub pestkach dyni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej