Pasta szynkowa - z szynki i jajek: przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta szynkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Pasta szynkowa - Krok 1

Krok 2

Szynkę i jajka przepuść przez maszynkę.

Pasta szynkowa - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj ze śmietaną, musztardą, pieprzem.

Pasta szynkowa - Krok 3

Krok 4

Dopraw Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Pasta szynkowa - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Dorota Sznajder

    Dorota Sznajder , 23.04.2018

    dobre bo coś innego można zrobić z szynki i jajek nie tylko tak położyć plaster szynki i jajka i do pracy polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta szynkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta szynkowaPasta szynkowa

Szynka pojawia się przeważnie na naszych kanapkach w formie plasterków. Możesz jednak urozmaicić nieco kanapki i dodać do nich pastę szynkową. Kanapki z tego typu pastą zaserwować możesz również na przyjęciu. Dobrze sprawdzi się tu zarówno szynka wędzona, gotowana, jak i konserwowa lub tyrolska. Pasta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem pomidorów i szczypiorku lub natki pietruszki. Szynkę oraz jajka możesz przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, a jeżeli nią nie dysponujesz, po prostu pokrój składniki w bardzo drobną kostkę. Składniki świetnie zespoli ze sobą śmietana (możesz ją zastąpić majonezem lub jogurtem naturalnym) oraz ostra musztarda (lub też jej łagodna wersja). Równie pyszne pasty kanapkowe dla całej rodziny przygotować możesz na bazie twarogu, makreli, suszonych pomidorów, awokado, pieczonej dyni, bakłażana, fasoli czerwonej, ciecierzycy, bobu czy oliwek.