
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
5 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Rokpol również zetrzyj.
Krok 2
Ser zmiksuj z majonezem, jogurtem, cebulą, chrzanem i sosem tabasco.
Krok 3
Plasterki salami pokrój w paski, a korniszony w kostkę.
Krok 4
Dodaj do pasty serowej razem z orzechami.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej