
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
5 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Rokpol również zetrzyj.
Krok 2
Ser zmiksuj z majonezem, jogurtem, cebulą, chrzanem i sosem tabasco.
Krok 3
Plasterki salami pokrój w paski, a korniszony w kostkę.
Krok 4
Dodaj do pasty serowej razem z orzechami.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej