Gulasz myśliwski pod pierzyną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 litr

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

5 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

150 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut.

Krok 4

Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5

Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj.

Krok 7

Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej