
Składniki
700 gramów
1 litr
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
5 sztuk
1 łyżka
1 opakowanie
5 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
150 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor.
Krok 2
Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut.
Krok 4
Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 5
Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj.
Krok 7
Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej