Gulasz myśliwski pod pierzyną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz myśliwski pod pierzyną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

150 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 litr

5 sztuk

1 łyżka

700 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut.

Krok 4

Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5

Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj.

Krok 7

Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej