Gulasz myśliwski pod pierzyną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz myśliwski pod pierzyną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 litr

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

5 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

150 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut.

Krok 4

Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5

Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj.

Krok 7

Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski pod pierzyną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej