Gulasz z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z ryżem

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.

Krok 2

Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.

Krok 3

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej