
Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.
Krok 2
Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.
Krok 3
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej