Gulasz z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z ryżem

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.

Krok 2

Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.

Krok 3

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej