
Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.
Krok 2
Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.
Krok 3
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej