Gulasz z ryżem

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

90

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.

Krok 2

Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.

Krok 3

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Orzechowy Joker
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej