Gulasz z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z ryżem

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zrumienić na oliwie, po czym dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.

Krok 2

Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną wraz z mlekiem oraz śmietaną. Na końcu gulasz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać.

Krok 3

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć, przełożyć na talerz i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej