Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem
łatwe
646 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso oraz ziemniaki.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie aż będą pół miękkie.

Krok 3
Na rozgrzanej patelni usmaż kurczaka, jak będzie rumiany dodaj papryki i cebulę.

Krok 4
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 5
Dodaj ziemniaki i duś ok. 15 minut aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.


Dobra rada:
Taki gulasz z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem
Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem, nawet bez żadnych dodatków stanowi smaczne danie obiadowe. Dzięki warzywom i przyprawom jest wyrazisty i pikantny, a jego gęsty, aromatyczny sos świetnie komponuje się z kluskami, makaronem czy ryżem. Wszystkie składniki dusi się razem na patelni, dlatego nabierają one głębokiego smaku. Gulasz w takiej formie dobrze smakuje ze świeżymi i gotowanymi warzywami. Pasować będą do niego brokuły, kalafior, marchewka z groszkiem, ale też kiszone ogórki lub kapusta. Możesz również serwować go z surówkami, sprawdzi się np. świeża biała kapusta z dodatkiem marchewki i cebuli lub kukurydzy, z majonezowym sosem. Jeśli lubisz jeść gulasz z chlebem, podaj potrawę ze swoim ulubionym pieczywem. Możesz także dołączyć do proponowanego przepisu inne warzywa – pomidory, cukinię, zieloną fasolkę lub marchewkę. Całość dobrze smakuje posypana natką pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić gulasz z kurczakiem oraz warzywami, zapoznaj się z przepisem!