Szybka potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawka z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

424 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

578 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

4 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grube paski, a cukinię i obrane ziemniaki w mniejsze kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem.

Krok 3

Gdy mięso się zrumieni, dodaj cukinię oraz ziemniaki.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 12-15 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka potrawka z kurczaka Szybka potrawka z kurczaka

Mięso z kurczaka można przyrządzić na różne sposoby, z których większość nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych przygotowań. Dobrze smakuje nie tylko w formie zapieczonej, smażonej czy grillowanej, ale także uduszone z dodatkiem warzyw. Potrawka z kurczaka z tego przepisu jest prosta w przyrządzeniu. Jako dodatku do mięsa można użyć różnych warzyw, w zależności od pory roku i upodobań. Wypróbuj, jak dobrze smakuje w połączeniu z ziemniakami, cukinią oraz cebulą. Nie musisz wcześniej gotować ziemniaków – pokrojone w drobną kostkę, zmiękną w trakcie duszenia razem z piersią z kurczaka i resztą składników. Na początek podsmaż przez chwilę mięso z cebulą, a kiedy uzyska rumiany kolor, dodaj resztę warzyw. Składniki gotuj w sosie przez chwilę, aby ziemniaki zmiękły, a smaki dobrze się wymieszały. Szybką potrawkę z kurczaka podawaj na gorąco bezpośrednio po ugotowaniu, ozdobioną posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu!