Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
4 łyżeczki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, a cukinię i obrane ziemniaki w mniejsze kawałki.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem.
Krok 3
Gdy mięso się zrumieni, dodaj cukinię oraz ziemniaki.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 12-15 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka potrawka z kurczaka
Mięso z kurczaka można przyrządzić na różne sposoby, z których większość nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych przygotowań. Dobrze smakuje nie tylko w formie zapieczonej, smażonej czy grillowanej, ale także uduszone z dodatkiem warzyw. Potrawka z kurczaka z tego przepisu jest prosta w przyrządzeniu. Jako dodatku do mięsa można użyć różnych warzyw, w zależności od pory roku i upodobań. Wypróbuj, jak dobrze smakuje w połączeniu z ziemniakami, cukinią oraz cebulą. Nie musisz wcześniej gotować ziemniaków – pokrojone w drobną kostkę, zmiękną w trakcie duszenia razem z piersią z kurczaka i resztą składników. Na początek podsmaż przez chwilę mięso z cebulą, a kiedy uzyska rumiany kolor, dodaj resztę warzyw. Składniki gotuj w sosie przez chwilę, aby ziemniaki zmiękły, a smaki dobrze się wymieszały. Szybką potrawkę z kurczaka podawaj na gorąco bezpośrednio po ugotowaniu, ozdobioną posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu!