Kalarepa faszerowana mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

305 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

469 osób wydrukowało

Pobierz pdf

931 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

6 sztuk

1 opakowanie

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalarepek odetnij kapelusz i delikatnie wydrąż łyżką miąższ, a następnie pokrój go w drobną kosteczkę.

Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Pomidory i czerwoną paprykę pokrój w kostkę, ostrą papryczkę i czosnek posiekaj.

Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż zmielone mięso, dodaj pokrojone warzywa, posiekaną kalarepkę i łyżeczkę kminu rzymskiego, całość dopraw do smaku Przyprawą do mięsa mielonego Knorr, która nada potrawie odpowiedniego smaku. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut, aż farsz zrobi się prawie suchy.

Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Dodaj posiekaną natkę kolendry i część pokruszonej fety. Wymieszaj.

Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Gotowy farsz nałóż do kalarepek. Kalarepki umieść razem z kapeluszami w żaroodpornym naczyniu i posyp na wierzchu pozostałym serem. Piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.

Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kalarepki idealnie smakują z sosem pomidorowym.

9

Opinie o przepisie

  • Justyna Kaszuba

    Justyna Kaszuba

    Bardzo pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Goławska-Żuk

    Irena Goławska-Żuk

    A moze mieso drobiowe sprobowac?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Jesionek

    Krystyna Jesionek

    Takie dania w tej twojej Ameryce jadasz ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Cywicki

    Mieczysław Cywicki

    ŁO MATKO!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Szczurzyńska

    Maria Szczurzyńska

    Może na sobotę uda mi się zrobić...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wołyńska

    Jolanta Wołyńska

    Ja własnie dziś robię ale z podsmażą kiełbaską pomidorami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut

    Mniam ..:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Łysoń

    Zbigniew Łysoń

    Oberiba z karminadlym:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Wolniak

    Wojciech Wolniak

    Pięknie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do mięsa mielonego Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalarepa faszerowana mięsem mielonymKalarepa faszerowana mięsem mielonym

Jeśli szukasz doskonałej w smaku, a jednocześnie efektownie wyglądającej potrawy, ragout z mięsem mielonym i kalarepą będzie dla Ciebie idealnym wyborem. Sekret tego dania tkwi w farszu, którym napełnisz wydrążone kalarepy. By zrobić nadzienie, wystarczy podsmażyć zmielone mięso wieprzowe, a następnie dodać do niego pokrojone pomidory, czerwoną paprykę, posiekaną kapustę i łyżeczkę kminu rzymskiego. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, dopraw nadzienie przyprawą do mięsa mielonego. Całość gotuj do momentu, aż z farszu odparuje nadmiar płynu. Na koniec, dodaj do niego posiekaną natkę kolendry oraz pokruszony ser feta. Kalarepy z nadzieniem posyp startym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę modyfikować, zastępując mięso wieprzowe drobiowym lub dodając inne warzywa, np. marchewkę. Gotową potrawę podawaj razem z chrupiącym chlebem. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj to mięsno-warzywne danie. Życzymy smacznego.