Pasta meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta meksykańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta meksykańska - Krok 1

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki i papryczkę posiekaj.

Pasta meksykańska - Krok 2

Krok 3

Mięso z kurczaka obierz z kości i drobno pokrój.

Pasta meksykańska - Krok 3

Krok 4

Mięso zmiksuj z czosnkiem, papryką, winiakiem i majonezem. Następnie schłódź i posyp pietruszką.

Pasta meksykańska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta meksykańskaPasta meksykańska

Pasta meksykańska to pikantna alternatywa dla popularnych dipów. Jej zaletą jest nie tylko wyrazisty smak, ale też gęsta, kremowa konsystencja. Przygotowana na bazie mięsa drobiowego zachowuje jego delikatność, którą uzupełniają składniki, takie jak: czosnek, papryczka chili czy natka pietruszki. Mięso najpierw ugotuj w wodzie z dodatkiem przypraw, a następnie schłodź i pokrój na drobne kawałki. Połącz je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno chili oraz majonezem, a następnie zmiksuj całość. Przed podaniem posyp pastę meksykańską pietruszką lub ozdób koperkiem albo listkami kolendry. Będzie wyśmienita również wtedy, kiedy dodasz do niej zielone oliwki. Serwuj pastę meksykańską z tortillą, świeżą bagietką, macą lub paluszkami z wytrawnego ciasta francuskiego posypanego kminkiem. Możesz przyrządzić tę potrawę także w wersji bezmięsnej. Zamiast kurczaka dodaj wtedy np. smażony ser tofu. Zobacz, jak przygotować pastę meksykańską i podawaj ją z ulubionymi dodatkami. Sprawdzi się na wiele okazji.