
Składniki
250 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki i papryczkę posiekaj.

Krok 3
Mięso z kurczaka obierz z kości i drobno pokrój.

Krok 4
Mięso zmiksuj z czosnkiem, papryką, winiakiem i majonezem. Następnie schłódź i posyp pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta meksykańska
Pasta meksykańska to pikantna alternatywa dla popularnych dipów. Jej zaletą jest nie tylko wyrazisty smak, ale też gęsta, kremowa konsystencja. Przygotowana na bazie mięsa drobiowego zachowuje jego delikatność, którą uzupełniają składniki, takie jak: czosnek, papryczka chili czy natka pietruszki. Mięso najpierw ugotuj w wodzie z dodatkiem przypraw, a następnie schłodź i pokrój na drobne kawałki. Połącz je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno chili oraz majonezem, a następnie zmiksuj całość. Przed podaniem posyp pastę meksykańską pietruszką lub ozdób koperkiem albo listkami kolendry. Będzie wyśmienita również wtedy, kiedy dodasz do niej zielone oliwki. Serwuj pastę meksykańską z tortillą, świeżą bagietką, macą lub paluszkami z wytrawnego ciasta francuskiego posypanego kminkiem. Możesz przyrządzić tę potrawę także w wersji bezmięsnej. Zamiast kurczaka dodaj wtedy np. smażony ser tofu. Zobacz, jak przygotować pastę meksykańską i podawaj ją z ulubionymi dodatkami. Sprawdzi się na wiele okazji.