Pasta meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta meksykańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta meksykańska - Krok 1

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki i papryczkę posiekaj.

Pasta meksykańska - Krok 2

Krok 3

Mięso z kurczaka obierz z kości i drobno pokrój.

Pasta meksykańska - Krok 3

Krok 4

Mięso zmiksuj z czosnkiem, papryką, winiakiem i majonezem. Następnie schłódź i posyp pietruszką.

Pasta meksykańska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta meksykańskaPasta meksykańska

Pasta meksykańska to pikantna alternatywa dla popularnych dipów. Jej zaletą jest nie tylko wyrazisty smak, ale też gęsta, kremowa konsystencja. Przygotowana na bazie mięsa drobiowego zachowuje jego delikatność, którą uzupełniają składniki, takie jak: czosnek, papryczka chili czy natka pietruszki. Mięso najpierw ugotuj w wodzie z dodatkiem przypraw, a następnie schłodź i pokrój na drobne kawałki. Połącz je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno chili oraz majonezem, a następnie zmiksuj całość. Przed podaniem posyp pastę meksykańską pietruszką lub ozdób koperkiem albo listkami kolendry. Będzie wyśmienita również wtedy, kiedy dodasz do niej zielone oliwki. Serwuj pastę meksykańską z tortillą, świeżą bagietką, macą lub paluszkami z wytrawnego ciasta francuskiego posypanego kminkiem. Możesz przyrządzić tę potrawę także w wersji bezmięsnej. Zamiast kurczaka dodaj wtedy np. smażony ser tofu. Zobacz, jak przygotować pastę meksykańską i podawaj ją z ulubionymi dodatkami. Sprawdzi się na wiele okazji.