Kanapka z łososiem i serkiem śmietankowym | Przepisy.pl pixel

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 1

Krok 2

Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Gabi

    Gabi , 22.11.2023

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z łososiem i kremowym serkiemKanapka z łososiem i kremowym serkiem

Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.