Kanapka z łososiem i kremowym serkiem
łatwe
323 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.
Krok 2
Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.
Krok 3
Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z łososiem i kremowym serkiem
Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.