Kanapka z łososiem i serkiem śmietankowym | Przepisy.pl pixel

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

392 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 1

Krok 2

Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Gabi

    Gabi , 22.11.2023

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z łososiem i kremowym serkiemKanapka z łososiem i kremowym serkiem

Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.