Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sałatka:

100 gramów

600 gramów

10 gramów

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżeczki

kanapka:

4 sztuki

400 gramów

80 mililitrów

10 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby zalej wrzątkiem.

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - Krok 1

Krok 2

Rostbef pokrój w cienkie plastry, połącz z sosem sojowym, olejem sezamowym, imbirem, posiekanym strąkiem ostrej papryczki i czosnkiem. Odstaw do zamarynowania na co najmniej godzinę.

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - Krok 2

Krok 3

Mięso wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię, posmarowaną tylko odrobiną oleju. Mięso usmaż z obu stron (lewa - prawa). Przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w plastry grzyby shitake, na koniec smażenia grzyby zalej kilkoma łyżkami marynaty.

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - Krok 3

Krok 4

Bułkę zapiecz w piekarniku.

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - Krok 4

Krok 5

Na bułce ułóż sałatkę z kapusty bok choy, połóż plastry rostbefu i podsmażane grzyby, przykryj wierzchem bułki.

Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Idealnym dodatkiem do kanapki będzie sos chilli Hellmann’s .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choySteak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy

Steak sandwich z sałatką colesław z kapusty bok choy – brzmi nieco egzotycznie? Rzeczywiście, kapusta potrzebna do przyrządzenia tej kanapki jest bardzo popularna w kuchni chińskiej. Jej drobne główki, a także smaczne, chrupiące i mięsiste liście sprawiają jednak, że bardzo dobrze sprawdza się w połączeniu z wieloma składnikami i zyskuje coraz większą popularność także w Polsce. W tym daniu zachowaj jednak jej orientalny charakter i połącz ją z imbirem, sokiem z limonki oraz olejem sezamowym, tworząc oryginalny dodatek do mięsa. Główny składnik kanapki, czyli rostbef, podziel na części i zamarynuj w sosie sojowym połączonym z innymi produktami typowymi dla dań azjatyckich. Po usmażeniu dodaj do mięsa namoczone wcześniej grzyby shitake. Mają one charakterystyczny wyrazisty smak, który trudno zastąpić, jeśli jednak chcesz możesz zamiast nich użyć suszonych prawdziwków. Steak sandwich z sałatką colesław z kapusty bok choy podawaj w opieczonej wcześniej bułce, najlepiej typu ciabatta, albo w przekrojonej na mniejsze kawałki bagietce. To świetny sposób na drugie śniadanie. Spróbuj!