Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami
średnie
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
5 sztuk
null
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory.
Krok 3
Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek.
Krok 4
Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej