Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 sztuk

null

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory.

Krok 3

Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek.

Krok 4

Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej