Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

5 sztuk

0

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory.

Krok 3

Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek.

Krok 4

Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej