
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło zagnieść z mąką, jajkiem i cukrem na ciasto.
Krok 2
Wykleić formy. Piec w 180 stopniach, aż będą rumiane.
Krok 3
Ugotować 2 budynie w 500 ml mleka, przestudzić.
Krok 4
Włożyć łyżką odpowiednie ilości do upieczonych tartaletek. Ułożyć połówki truskawek.
Krok 5
Galaretki rozpuścić w 500ml wody, poczekać,aż zaczną tężeć i zalać tartaletki.
Krok 6
Włożyć do lodówki do czasu zastygnięcia. Wyciągnąć z formy i podawać. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej