tartaletki z budyniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tartaletki z budyniem

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zagnieść z mąką, jajkiem i cukrem na ciasto.

Krok 2

Wykleić formy. Piec w 180 stopniach, aż będą rumiane.

Krok 3

Ugotować 2 budynie w 500 ml mleka, przestudzić.

Krok 4

Włożyć łyżką odpowiednie ilości do upieczonych tartaletek. Ułożyć połówki truskawek.

Krok 5

Galaretki rozpuścić w 500ml wody, poczekać,aż zaczną tężeć i zalać tartaletki.

Krok 6

Włożyć do lodówki do czasu zastygnięcia. Wyciągnąć z formy i podawać. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej