
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło zagnieść z mąką, jajkiem i cukrem na ciasto.
Krok 2
Wykleić formy. Piec w 180 stopniach, aż będą rumiane.
Krok 3
Ugotować 2 budynie w 500 ml mleka, przestudzić.
Krok 4
Włożyć łyżką odpowiednie ilości do upieczonych tartaletek. Ułożyć połówki truskawek.
Krok 5
Galaretki rozpuścić w 500ml wody, poczekać,aż zaczną tężeć i zalać tartaletki.
Krok 6
Włożyć do lodówki do czasu zastygnięcia. Wyciągnąć z formy i podawać. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej