tartaletki z budyniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tartaletki z budyniem

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

500 mililitrów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zagnieść z mąką, jajkiem i cukrem na ciasto.

Krok 2

Wykleić formy. Piec w 180 stopniach, aż będą rumiane.

Krok 3

Ugotować 2 budynie w 500 ml mleka, przestudzić.

Krok 4

Włożyć łyżką odpowiednie ilości do upieczonych tartaletek. Ułożyć połówki truskawek.

Krok 5

Galaretki rozpuścić w 500ml wody, poczekać,aż zaczną tężeć i zalać tartaletki.

Krok 6

Włożyć do lodówki do czasu zastygnięcia. Wyciągnąć z formy i podawać. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej