
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży arbuz powinien już na samym wstępie zostać bardzo dokładnie umyty, a następnie osuszony. Ostrym nożem wyciąć w naszym owocu koszyk lub jakikolwiek inny kształt który nam odpowiada. Wykrojone wnętrze arbuza pokroić należy na drobne kawałeczki, a następnie usunąć z nich wszystkie pestki. Włożyć wcześniej wykrojony miąższ arbuza do naszego koszyczkakoszyczka. Przyozdobić wszystko listkami bazylii albo mięty (to już pozostawiam naszemu uznaniu). Deser schłodzić w lodówce. Dodatkowo przed konsumpcją możemy dodać bitą śmietanę z cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej