
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży arbuz powinien już na samym wstępie zostać bardzo dokładnie umyty, a następnie osuszony. Ostrym nożem wyciąć w naszym owocu koszyk lub jakikolwiek inny kształt który nam odpowiada. Wykrojone wnętrze arbuza pokroić należy na drobne kawałeczki, a następnie usunąć z nich wszystkie pestki. Włożyć wcześniej wykrojony miąższ arbuza do naszego koszyczkakoszyczka. Przyozdobić wszystko listkami bazylii albo mięty (to już pozostawiam naszemu uznaniu). Deser schłodzić w lodówce. Dodatkowo przed konsumpcją możemy dodać bitą śmietanę z cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej