Arbuzowy koszyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuzowy koszyk

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży arbuz powinien już na samym wstępie zostać bardzo dokładnie umyty, a następnie osuszony. Ostrym nożem wyciąć w naszym owocu koszyk lub jakikolwiek inny kształt który nam odpowiada. Wykrojone wnętrze arbuza pokroić należy na drobne kawałeczki, a następnie usunąć z nich wszystkie pestki. Włożyć wcześniej wykrojony miąższ arbuza do naszego koszyczkakoszyczka. Przyozdobić wszystko listkami bazylii albo mięty (to już pozostawiam naszemu uznaniu). Deser schłodzić w lodówce. Dodatkowo przed konsumpcją możemy dodać bitą śmietanę z cukrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej