Arbuzowy koszyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuzowy koszyk

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży arbuz powinien już na samym wstępie zostać bardzo dokładnie umyty, a następnie osuszony. Ostrym nożem wyciąć w naszym owocu koszyk lub jakikolwiek inny kształt który nam odpowiada. Wykrojone wnętrze arbuza pokroić należy na drobne kawałeczki, a następnie usunąć z nich wszystkie pestki. Włożyć wcześniej wykrojony miąższ arbuza do naszego koszyczkakoszyczka. Przyozdobić wszystko listkami bazylii albo mięty (to już pozostawiam naszemu uznaniu). Deser schłodzić w lodówce. Dodatkowo przed konsumpcją możemy dodać bitą śmietanę z cukrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuzowy koszyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej