
Składniki
null
10 łyżek
1 łyżka
2 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, oleju, 100 gramów sezamu zagnieć ciasto.
Krok 2
Następnie owiń je folią i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po wyjęciu ciasto rozwałkuj z pozostałym sezamem.
Krok 4
Foremkami wyciskaj ciasteczka i piecz je w gorącym piekarniku.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej