
Składniki
null
10 łyżek
1 łyżka
2 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, oleju, 100 gramów sezamu zagnieć ciasto.
Krok 2
Następnie owiń je folią i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po wyjęciu ciasto rozwałkuj z pozostałym sezamem.
Krok 4
Foremkami wyciskaj ciasteczka i piecz je w gorącym piekarniku.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej