Sezamowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

10 łyżek

1 łyżka

2 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, oleju, 100 gramów sezamu zagnieć ciasto.

Krok 2

Następnie owiń je folią i włóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po wyjęciu ciasto rozwałkuj z pozostałym sezamem.

Krok 4

Foremkami wyciskaj ciasteczka i piecz je w gorącym piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej