
Składniki
null
10 łyżek
1 łyżka
2 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, oleju, 100 gramów sezamu zagnieć ciasto.
Krok 2
Następnie owiń je folią i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po wyjęciu ciasto rozwałkuj z pozostałym sezamem.
Krok 4
Foremkami wyciskaj ciasteczka i piecz je w gorącym piekarniku.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej