Tartaletki z lodami Cherry Liqueur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z lodami Cherry Liqueur

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

125 gramów

2 sztuki

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. W misce ubij jajka z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej masło i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Foremki do tartaletek natłuść i obsyp mąką. Do foremek wlej ciasto.

Krok 3

Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 15 minut. Upieczone tartaletki wyjmij z foremek i wystudź.

Krok 4

Do każdej tartaletki włóż lody Carte d'Or o smaku Cherry Liqueur. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej