
Składniki
80 gramów
125 gramów
2 sztuki
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozpuść w rondelku. W misce ubij jajka z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej masło i delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 2
Foremki do tartaletek natłuść i obsyp mąką. Do foremek wlej ciasto.
Krok 3
Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 15 minut. Upieczone tartaletki wyjmij z foremek i wystudź.
Krok 4
Do każdej tartaletki włóż lody Carte d'Or o smaku Cherry Liqueur. Udekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Cherry Liqueur
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej