Tartaletki z lodami Cherry Liqueur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z lodami Cherry Liqueur

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

125 gramów

2 sztuki

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. W misce ubij jajka z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej masło i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Foremki do tartaletek natłuść i obsyp mąką. Do foremek wlej ciasto.

Krok 3

Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 15 minut. Upieczone tartaletki wyjmij z foremek i wystudź.

Krok 4

Do każdej tartaletki włóż lody Carte d'Or o smaku Cherry Liqueur. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej