Tartaletki z lodami Cherry Liqueur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z lodami Cherry Liqueur

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

125 gramów

2 sztuki

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. W misce ubij jajka z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej masło i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Foremki do tartaletek natłuść i obsyp mąką. Do foremek wlej ciasto.

Krok 3

Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 15 minut. Upieczone tartaletki wyjmij z foremek i wystudź.

Krok 4

Do każdej tartaletki włóż lody Carte d'Or o smaku Cherry Liqueur. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej