Tartaletki z lodami Cherry Liqueur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z lodami Cherry Liqueur

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

125 gramów

2 sztuki

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. W misce ubij jajka z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej masło i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Foremki do tartaletek natłuść i obsyp mąką. Do foremek wlej ciasto.

Krok 3

Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 15 minut. Upieczone tartaletki wyjmij z foremek i wystudź.

Krok 4

Do każdej tartaletki włóż lody Carte d'Or o smaku Cherry Liqueur. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z lodami Cherry Liqueur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej