Cytrynowe magdalenki z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 gramów

2 sztuki

120 gramów

80 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatki:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj przestudzone masło i wymieszaj.

Krok 2

Metalową foremkę do magdalenek o wielkości 7 cm wysmaruj masłem i obsyp mąką. Do każdego wgłębienia włóż łyżkę ciasta. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 °C. Wstaw foremki z ciasteczkami do piekarnika i piecz 10 minut.

Krok 4

Przygotuj małe miseczki. Na dno każdej wlej łyżkę sosu malinowego, włóż dwie kulki lodów truskawkowych Carte d'Or i pokrojone owoce. Deser podawaj z magdalenkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej