Cytrynowe magdalenki z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cytrynowe magdalenki z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 gramów

2 sztuki

120 gramów

80 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatki:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj przestudzone masło i wymieszaj.

Krok 2

Metalową foremkę do magdalenek o wielkości 7 cm wysmaruj masłem i obsyp mąką. Do każdego wgłębienia włóż łyżkę ciasta. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 °C. Wstaw foremki z ciasteczkami do piekarnika i piecz 10 minut.

Krok 4

Przygotuj małe miseczki. Na dno każdej wlej łyżkę sosu malinowego, włóż dwie kulki lodów truskawkowych Carte d'Or i pokrojone owoce. Deser podawaj z magdalenkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej