Cytrynowe magdalenki z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe magdalenki z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 gramów

2 sztuki

120 gramów

80 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatki:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj przestudzone masło i wymieszaj.

Krok 2

Metalową foremkę do magdalenek o wielkości 7 cm wysmaruj masłem i obsyp mąką. Do każdego wgłębienia włóż łyżkę ciasta. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 °C. Wstaw foremki z ciasteczkami do piekarnika i piecz 10 minut.

Krok 4

Przygotuj małe miseczki. Na dno każdej wlej łyżkę sosu malinowego, włóż dwie kulki lodów truskawkowych Carte d'Or i pokrojone owoce. Deser podawaj z magdalenkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe magdalenki z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej