
Składniki
2 łyżki
50 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej łyżkę sosu czekoladowego do wysokiej szklanki. Nalewaj go po wewnętrznych krawędziach.
Krok 2
Następnie włóż dwie kulki lodów Carte d'Or - o smaku waniliowym i tiramisu.
Krok 3
Zalej gorącym espresso i podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej