Kawa mocca z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa mocca z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej łyżkę sosu czekoladowego do wysokiej szklanki. Nalewaj go po wewnętrznych krawędziach.

Krok 2

Następnie włóż dwie kulki lodów Carte d'Or - o smaku waniliowym i tiramisu.

Krok 3

Zalej gorącym espresso i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 29.06.2021

    TAK. Kawa mocca z lodami – to super opcja dla dorosłych osobników… jednak dla dzieci muszę użyć innych, sprawdzonych trików. Dlatego rozpuszczalną kawę zbożową w mleczku kokosowym zaparzyłam i podaną z mrożonymi – w postaci sorbetu - poziomkami dzieci uraczyłam. Na wierzchu wylądowała bita śmietana, z bezą pokruszoną… Nie ma opcji – u każdego domownika muszę zobaczyć minę MAX zadowoloną!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Super propozycja podania kawy, trzeba nabrać tylko pewnej wprawy i można nią gości częstować i razem z nimi się delektować. Dziękuję za przepis <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Do szklanki łyżkę sosu karmelowego wleję - moja buzia na te pyszności się śmieje! Włożę kulki lodów: waniliowe i czekoladowe: wszystko wyjdzie wystrzałowe! Gorącym espresso zaleje - że będzie smakować mężowi, mam nadzieję. Bitą śmietanę na wierzch jeszcze dam i wnet gotową moccę mam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 10.06.2021

    TAK* Do lodów i kawy polecam jeszcze dorzucić bitą śmietanę,kostki lodu i słomkę .Wtedy jest to mega mrożona kawa.Dokladnie taka jak z wakacji nad Bałtykiem☺️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej