
Składniki
2 łyżki
50 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej łyżkę sosu czekoladowego do wysokiej szklanki. Nalewaj go po wewnętrznych krawędziach.
Krok 2
Następnie włóż dwie kulki lodów Carte d'Or - o smaku waniliowym i tiramisu.
Krok 3
Zalej gorącym espresso i podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej