Kawa mocca z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa mocca z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej łyżkę sosu czekoladowego do wysokiej szklanki. Nalewaj go po wewnętrznych krawędziach.

Krok 2

Następnie włóż dwie kulki lodów Carte d'Or - o smaku waniliowym i tiramisu.

Krok 3

Zalej gorącym espresso i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 29.06.2021

    TAK. Kawa mocca z lodami – to super opcja dla dorosłych osobników… jednak dla dzieci muszę użyć innych, sprawdzonych trików. Dlatego rozpuszczalną kawę zbożową w mleczku kokosowym zaparzyłam i podaną z mrożonymi – w postaci sorbetu - poziomkami dzieci uraczyłam. Na wierzchu wylądowała bita śmietana, z bezą pokruszoną… Nie ma opcji – u każdego domownika muszę zobaczyć minę MAX zadowoloną!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Super propozycja podania kawy, trzeba nabrać tylko pewnej wprawy i można nią gości częstować i razem z nimi się delektować. Dziękuję za przepis <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Do szklanki łyżkę sosu karmelowego wleję - moja buzia na te pyszności się śmieje! Włożę kulki lodów: waniliowe i czekoladowe: wszystko wyjdzie wystrzałowe! Gorącym espresso zaleje - że będzie smakować mężowi, mam nadzieję. Bitą śmietanę na wierzch jeszcze dam i wnet gotową moccę mam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 10.06.2021

    TAK* Do lodów i kawy polecam jeszcze dorzucić bitą śmietanę,kostki lodu i słomkę .Wtedy jest to mega mrożona kawa.Dokladnie taka jak z wakacji nad Bałtykiem☺️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej