Kawa mocca z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa mocca z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej łyżkę sosu czekoladowego do wysokiej szklanki. Nalewaj go po wewnętrznych krawędziach.

Krok 2

Następnie włóż dwie kulki lodów Carte d'Or - o smaku waniliowym i tiramisu.

Krok 3

Zalej gorącym espresso i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 29.06.2021

    TAK. Kawa mocca z lodami – to super opcja dla dorosłych osobników… jednak dla dzieci muszę użyć innych, sprawdzonych trików. Dlatego rozpuszczalną kawę zbożową w mleczku kokosowym zaparzyłam i podaną z mrożonymi – w postaci sorbetu - poziomkami dzieci uraczyłam. Na wierzchu wylądowała bita śmietana, z bezą pokruszoną… Nie ma opcji – u każdego domownika muszę zobaczyć minę MAX zadowoloną!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Super propozycja podania kawy, trzeba nabrać tylko pewnej wprawy i można nią gości częstować i razem z nimi się delektować. Dziękuję za przepis <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Do szklanki łyżkę sosu karmelowego wleję - moja buzia na te pyszności się śmieje! Włożę kulki lodów: waniliowe i czekoladowe: wszystko wyjdzie wystrzałowe! Gorącym espresso zaleje - że będzie smakować mężowi, mam nadzieję. Bitą śmietanę na wierzch jeszcze dam i wnet gotową moccę mam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 10.06.2021

    TAK* Do lodów i kawy polecam jeszcze dorzucić bitą śmietanę,kostki lodu i słomkę .Wtedy jest to mega mrożona kawa.Dokladnie taka jak z wakacji nad Bałtykiem☺️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa mocca z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej