
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W okrągłej miseczce umieść 3 kulki lodów: śmietankową, ananasową i brzoskwiniową.
Krok 2
Kawałki ananasa ułóż między kulkami lodów.
Krok 3
W lody wetknij parasolkę i posyp deser kolorowymi patyczkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyszne lody z owocami "Lodowa wyspa"
Jeśli szukasz prostego triku na przygotowanie szybkiego deseru, lody tropikalne z owocami będą dla Ciebie doskonałym wyborem. Są nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – idealnie sprawdzą się zarówno na specjalne okazje, jak i codzienny słodki podwieczorek. Ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę – wystarczy, że w okrągłej foremce ułożysz jedna obok drugiej kulki lodów śmietankowych, ananasowych oraz brzoskwiniowych, a między nimi umieścisz większe kawałki ananasa. Gotowy deser podawaj udekorowany kolorową posypką. Opcjonalnie możesz zastąpić ją wiórkami kokosowymi. Jeśli chcesz, dodaj do całości bitą śmietanę, rurki oblane czekoladą lub malinowy mus. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na lody z owocami odrobinę modyfikować, np. zastępując kawałki ananasa – truskawkami, malinami, kiwi lub brzoskwiniami. Przyrządź ten smaczny, efektowny i uniwersalny deser na najbliższą okazję. Przekonaj się, jak łatwe jest przygotowywanie słodkich przekąsek razem z naszymi przepisami. Życzymy smacznego.