Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kulki lodów o różnych smakach ułóż w miseczce jedna na drugiej.

Krok 2

Deser polej sosem czekoladowym i posyp kolorowymi gwiazdkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Lodowa wieża, oblana czekoladową polewą to ciekawy sposób na przygotowanie deseru. Doskonale nadaje się zarówno na podwieczorek, jak i specjalne okazje, np. urodziny czy spotkanie w gronie przyjaciół. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku produktów: lodów o różnych smakach (np. czekoladowych, śmietankowych i truskawkowych), sosu czekoladowego oraz kolorowej posypki w kształcie gwiazdek. Kulki lodów o różnych smakach ułóż jedna na drugiej. Następnie polej je czekoladowym sosem i udekoruj kolorową posypką. Gotowe! Otrzymane w ten sposób lody możesz podawać razem z owocami i bitą śmietaną, najlepiej serwowanymi na osobnym talerzu. Sprawdzą się m.in. truskawki, maliny, borówki lub wiśnie. Przepis na lodową wieżę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując sos czekoladowy malinowym musem, a kolorową posypkę wiórkami przyrządzonymi z czekolady lub uprażonymi na suchej patelni migdałami. Pobierz listę niezbędnych składników i wypróbuj nasz przepis na lodową wierzę w trzech smakach.