Truskawkowa lodowa fontanna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowa lodowa fontanna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym okrągłym wafelku umieść 3 kulki lodów: śmietankową i 2 truskawkowe.

Krok 2

W mniejszym koszyczku umieść 3 małe kulki lodów o tych samych smakach.

Krok 3

Talerz z lodami włóż do zamrażalnika na 20 minut.

Krok 4

Po wyjęciu wbij 3 rurki waflowe w duże kulki lodów.

Krok 5

Na szczycie umieść mniejszy koszyczek z lodami. Deser udekoruj żelkami i posypką.

1

Opinie o przepisie

  • Ania Wieja

    Ania Wieja , 11.05.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowa lodowa fontanna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Truskawkowa lodowa fontannaTruskawkowa lodowa fontanna

Jeśli szukasz efektownie wyglądającego deseru, truskawkowa lodowa fontanna z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Jej przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę – wystarczy, że zarówno w dużym, jak i małym wafelku umieścisz kulki lodów truskawkowych i śmietankowych. Talerz z lodami włóż na kilkanaście minut do zamrażalnika, a następnie udekoruj kilkoma waflowymi rurkami. Całość dodatkowo obsyp kolorową posypką oraz żelkami. Otrzymane w ten sposób lody doskonale sprawdzą się na specjalne okazje, takie jak urodziny czy spotkania w gronie znajomych. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić ich smak, nie zapomnij o innych słodkich dodatkach – dobrym pomysłem będzie polanie ich truskawkowym musem lub czekoladowym sosem oraz ozdobienie świeżymi owocami, np. truskawkami lub wiśniami. Pamiętaj, że w ten sam sposób możesz przygotować lody o innym smaku, np. czekoladowym, toffi lub bakaliowym. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj smaczną lodową fontannę według naszego przepisu. Do dzieła!