
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieramy i rzucamy do sokowirówki. Miksujemy banany, dodajemy sok z jabłek, śmietanę, jogurt i rozgniecionego goździka. Wszystko ładnie mieszamy. Wlewamy do szklanek najlepiej typu hurricane. Wkładamy do lodówki aż się dobrze schłodzi. Przed podaniem posypujemy cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej