Smoothie jabłkowo-bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smoothie jabłkowo-bananowe

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy i rzucamy do sokowirówki. Miksujemy banany, dodajemy sok z jabłek, śmietanę, jogurt i rozgniecionego goździka. Wszystko ładnie mieszamy. Wlewamy do szklanek najlepiej typu hurricane. Wkładamy do lodówki aż się dobrze schłodzi. Przed podaniem posypujemy cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej