Smoothie jabłkowo-bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smoothie jabłkowo-bananowe

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy i rzucamy do sokowirówki. Miksujemy banany, dodajemy sok z jabłek, śmietanę, jogurt i rozgniecionego goździka. Wszystko ładnie mieszamy. Wlewamy do szklanek najlepiej typu hurricane. Wkładamy do lodówki aż się dobrze schłodzi. Przed podaniem posypujemy cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smoothie jabłkowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej