Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
401 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

600 gramów

400 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Schłodzone składniki zmiksuj na gładko. Możesz dodać trochę wody.

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - Krok 1
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej