Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
400 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

600 gramów

400 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Schłodzone składniki zmiksuj na gładko. Możesz dodać trochę wody.

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - Krok 1
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej