Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
401 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

600 gramów

400 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Schłodzone składniki zmiksuj na gładko. Możesz dodać trochę wody.

Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - Krok 1
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl z ogórkiem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej