
Składniki
800 gramów
600 gramów
400 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Schłodzone składniki zmiksuj na gładko. Możesz dodać trochę wody.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej