Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

409 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

4 szklanki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Truskawki i brzoskwinię zmiksuj razem z kefirem, dodaj nasionka chia. Koktajl podawaj schłodzony w wysokich szklankach.

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - Krok 1
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej