Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

heart
420 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

4 szklanki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Truskawki i brzoskwinię zmiksuj razem z kefirem, dodaj nasionka chia. Koktajl podawaj schłodzony w wysokich szklankach.

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - Krok 1
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej