Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

4 szklanki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Truskawki i brzoskwinię zmiksuj razem z kefirem, dodaj nasionka chia. Koktajl podawaj schłodzony w wysokich szklankach.

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - Krok 1
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej