Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

414 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

4 szklanki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Truskawki i brzoskwinię zmiksuj razem z kefirem, dodaj nasionka chia. Koktajl podawaj schłodzony w wysokich szklankach.

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - Krok 1
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej