
Składniki
3 sztuki
175 mililitrów
75 gramów
50 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
400 gramów
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj gofry: jajka wbij do miski i miksuj przez 7 minut, aż zrobią się puszyste. Dodaj do nich mleko, przesianą mąkę i 2 łyżki oleju. Zmiksuj do połączenia składników.
Krok 2
Odłóż na później kilka liści szpinaku, resztę posiekaj drobno i dodaj do ciasta, zamieszaj. Do ciasta dodaj stary żółty ser, gałkę muszkatołową, sól i przyprawy. Zamieszaj dokładnie i odstaw na 20 minut, a następnie upiecz je w gofrownicy.
Krok 3
Połowę opakowania Fix do soczystych burgerów wymieszaj z wodą (proporcje wg informacji podanych na opakowaniu) a następnie połącz dokładnie z mięsem. Opcjonalnie dodaj do mięsa drobno posiekaną pikantną papryczkę, całość wymieszaj.
Krok 4
Burgery podziel na 4 porcje, możesz uformować je w dłoniach lub za pomocą specjalnej foremki.
Krok 5
Rozgrzej patelnię grillową i posmaruj jej powierzchnię cienką warstwą oleju. Smaż burgery z obu stron. Po odwróceniu, połóż na wierzchu każdego burgera plaster sera, aby się roztopił.
Krok 6
Gofry posmaruj ulubionym sosem, dodaj plaster pomidora, plastry cebuli, liście szpinaku, usmażone burgery i przykryj gofrem. Opcjonalnie możesz dodać startą marchewkę. Jedz póki ciepłe, smacznego!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej