Burgery gofrowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery gofrowe

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

4

42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

175 mililitrów

75 gramów

50 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

400 gramów

0.5 opakowania

0.5 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj gofry: jajka wbij do miski i miksuj przez 7 minut, aż zrobią się puszyste. Dodaj do nich mleko, przesianą mąkę i 2 łyżki oleju. Zmiksuj do połączenia składników.

Krok 2

Odłóż na później kilka liści szpinaku, resztę posiekaj drobno i dodaj do ciasta, zamieszaj. Do ciasta dodaj stary żółty ser, gałkę muszkatołową, sól i przyprawy. Zamieszaj dokładnie i odstaw na 20 minut, a następnie upiecz je w gofrownicy.

Krok 3

Połowę opakowania Fix do soczystych burgerów wymieszaj z wodą (proporcje wg informacji podanych na opakowaniu) a następnie połącz dokładnie z mięsem. Opcjonalnie dodaj do mięsa drobno posiekaną pikantną papryczkę, całość wymieszaj.

Krok 4

Burgery podziel na 4 porcje, możesz uformować je w dłoniach lub za pomocą specjalnej foremki.

Krok 5

Rozgrzej patelnię grillową i posmaruj jej powierzchnię cienką warstwą oleju. Smaż burgery z obu stron. Po odwróceniu, połóż na wierzchu każdego burgera plaster sera, aby się roztopił.

Krok 6

Gofry posmaruj ulubionym sosem, dodaj plaster pomidora, plastry cebuli, liście szpinaku, usmażone burgery i przykryj gofrem. Opcjonalnie możesz dodać startą marchewkę. Jedz póki ciepłe, smacznego!

1

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 23.01.2023

    Dla mnie sztos. Uwielbiam wytrawne gofry z dodatkiem szpinaku fajnie wyglądają i smakują. Burger to nie zawsze musi być bułka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery gofrowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej